Hyvin lahjottu

Huh, ehdinpä taas tännekin! Täällä on pakattu joululomaa varten, tavattu ystäviä, podettu taas aamupahoinvointia (että sekin voi siis palata, vaikka on jo lähtenyt pois), hankittu lahjoja, leivottu pipareita ja torttuja, availtu innolla joulukalenterin luukkuja ja pähkäilty esikoisen hoito- ja koulukuvioita.

Meidän pikkuinen aloittaa nyt tammikuussa nurseryn ja syksyllä alkaakin sitten jo koulu. Täällä Reception alkaa jo nelivuotiaana ja vastaa suomalaista eskaria.. tavallaan. Mitä nyt koulupäivät ovat jo hyvinkin sen 7 tuntia. Ihan oikea oppivelvollisuus alkaa 5-vuotiaana, mutta suurin osa lapsista aloittaa reception vuonna. Nursery me aloitetaan parilla aamulla viikossa ja katsotaan sitten siirrytäänkö useampaan aamuun. Lähinnä, ettei hyppäys sitten oikeaan kouluun tunnu liian suurelta. Kielitaitoasiat painavat meillä myös nyt vaakakupissa, vaikka miten haluaisin lapset pitkään kotona pitää. Näillä näkymin esikoinen menee yksityiskouluun. Jotka täällä siis maksaa ihan kivasti. Mutta meidän alueella ei ole oikein mitään loistavaa state school vaihtoehtoa, niin minkäs teet. Me ollaan herätty aika myöhään koko koulujuttuun - valtion kouluihin hakuaika päättyy jo tammikuun puolessa välissä ja kaikkein suosituimpiin yksityiskouluihin äidit saattaa ilmoittaa lapset jo raskausaikana. Että vähän erilaiseen maailmaan sitä on joutunut hyppäämään. Kyllä Suomessa on tämän suhteen helppoa. Kaikki koulut on suht hyviä ja sinne mennään, mikä on lähimpänä. Täällä kouluja käydään katsomassa ja niiden valintaan käytetään paljon harkintaa.


Minulle on muuten käynyt niin hassusti, että Joulupukki on jo tuonut kaikki lahjat ennen joulua. Sain sen laukun, josta aiemmin jo vähän kirjoitinkin. Pikaisena kertauksena vielä, että säästin siis syksyllä erääseen laukkuun, jonka mieheni halusi kuitenkin minulle loppujen lopuksi ostaa. Mikäpäs siinä! Laukku ei nyt ihan varsinainen joululahja ole, mutta se nyt sattui tässä ennen joulua tulemaan, niin joululahjana sitä pidän. Varsinaiseksi joululahjaksi minulle tilattiin Monica Vinaderin black friday alennusmyyntien yhteydessä sormus ja korvikset, joita olen jo pitkään katsellut.Laukku on siis Louis Vuittonin NéoNoé monogram kuosilla ja mustilla yksityiskohdilla. Olen LV:n laukkuja katsellut jo jonkin aikaa sillä silmällä ja tämä kyseinen laukku tuntui minusta juuri siltä oikealta. Halusin cross body mahdollisuuden, järkevän materiaalin ja sopivan koon (tilava, muttei liian suuri, koska olen itse pienikokoinen). Halusin siis kivan arkilaukun, jota ei tarvitse liikaa varoa ja joka toimii hyvin näin lasten kanssa liikkuessa. Mutta kirjoittelen laukusta joskus vähän myöhemmin kuvien kera. En ole varma ehdinkö ennen joulua enää kunnolla koneen ääreen, mutta katsotaan! Maanantaina olemme siis lähdössä Suomeen ja paljon olisi vielä puuhailtavaa sitä ennen.

Joka tapauksessa, ihanaa Joulun odotusta kaikille! xo

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig