Vauva sosiaalisessa mediassa

Ennen meidän pikkuisen tuloa maailmaan mietiskelimme miehen kanssa, julkaisisinko kuvia vauvastamme sosiaalisessa mediassa. Molemmat suhtautuivat asiaan kohtuullisen rennosti - ajattelimme sen olevan tätä päivää ja ajattelin tuolloin myös kasvokuvia julkaisevani.

Kun minimies maailmaan putkahti, ei kasvokuvien julkaiseminen tuntunutkaan luontevalta. Halusin olla varma päätöksestämme, ennen kuin vauvan kuvia esimerkiksi blogissa suuremmalti julkaisisin. Älkää käsittäkö väärin - jokainen äiti haluaisi kuuluttaa koko maailmalle kuinka ihana se oma vauva onkaan. Julkaista kuvia ja kertoa kaikesta suuresta ja pienestä. Mutta lapsen tullessa heräsi jonkinlainen suojeluhalu..
Tällä hetkellä ajattelen, että kasvokuvat saavat nyt ainakin odottaa siihen saakka, kunnes lapselle muodostuu jonkinlainen oma tahto ja arvostelukyky. Toistaiseksi siis kuvat vauvasta tulevat olemaan viitteellisiä, kuten tähänkin saakka. Vaikka omasta suloisuudesta ihanine kiharahiuksineen ja nappisilmineen tekisi mieli joskus kuvia tännekin laitella.

Minulla on ystäviä Facebookista, jotka ovat hyvin tiukkoja siitä, etteivät postaa edes henkilökohtaiseen profiiliin mitään kuvia tai tietoja lapsistaan. Ymmärrän tämänkin hyvin, kuten myös ymmärrän ihmisiä, jotka hyvin avoimesti ja julkisesti kuvia jakavat. Kaikki tavat toimia ovat varmasti perusteltuja, itselleni tämä tuntuu nyt parhaimmalta - tällä hetkellä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig