Kantoreppukokemuksia

Vauvalla oli taannoin hieman vaikeampi vaihe. Epäilin itkun ja harmituksen aiheeksi ensin hampaita, mutta selvisi, että syynä olivatkin pienet masuongelmat. Pari päivää jouduin kuitenkin kannella, nostella ja pyöritellä kahdeksankiloista vauvaa tavallista enemmän ja siitäkös vasemman käden ranne ei pitänyt.

Otimme siis suunnan kaupoille, kantoreppuostoksille. Meillähän on sellainen vanhan mallinen BabyBjörn, mutta sillä en pysty enää noin isoa vauvaa kantamaan. Kas kun repusta puuttuu vyötärötuki, mikä tarkoittaa sitä, että vauvaa kannetaan täysin harteiden varassa.Ensimmäiseksi haluaisin sanoa, että käykää hyvät ihmiset sovittamassa niitä reppuja vauvojenne kanssa. Ei siis missään nimessä kannata tilata reppua netistä kuulopuheiden pohjalta. Eri reppuja sovitellesani kun huomasin, miten valtava ero niiden välillä oli. Repun valinnassa minulle oli tärkeää vauvan painon jakautuminen pääosin lantiolle, sekä vauvan tukeva ja hyvä asento niin, etten joudu häntä käsillä varmistelemaan. Sovitin Stokken My Carrier reppua, Manducaa, sekä BabyBjörnin One ja Miracle reppuja. Lisäksi mieheni haastatteli yhtä Tulaa käyttänyttä isää kaupassa kun tuonkin merkin reppu oli meillä harkinnassa.

Stokken reppu oli turhan massiivinen, eikä istunut minulle hyvin. Olisikohan hyvä mahdollisesti isommalle ihmiselle.. Säädöt eivät vain riittäneet ja vauvan paino jäi harteille vyötärövyöstä huolimatta. BabyBjörnin One repussa oli hieman samaa vikaa. Edellisten lisäksi siinä roikkui niin monta piuhaa, että sovittaminen oli turhauttavaa. Miracle oli parempi, mutta ehdottomasti miellyttävimmäksi koin Manducan. Tula näyttää vauvalle ihanan miellyttävältä, mutta sitä käyttänyt isä totesi, ettei reppu toimi lasta selässä kannettaessa, joten päätimme sen unohtaa.Manducassakin on paljon säätövaraa, mutta selkeitä käyttöohjeen neuvoja noudattaen on reppu helppoa säätää. Minulle tärkeää oli se, että vyötärösäädön saa riittävän tiukalle ja se, että saan vauvan reppuun helposti ja näppärästi itse. Parasta repussa on mielestäni pitkä käyttöikä ja se, että vauva on sylissä lähes painoton. Paino jakautuu siis todella hyvin kun säädöt ovat kohdallaan. Reppua käytettäessä ei tule tunnetta, että vauvaa pitäisi jotenkin kädellä tukea tai pidellä, vaan omat kädet jäävät aidosti vapaaksi. Reppu on materiaaliltaan mielestäni enemmän ulkokäyttöön, mutta ei kuitenkaan niin massiivinen, etteikö sitä voisi sisälläkin pitää. (Verkkokaupassa Manducat olivat muuten hyvässä tarjouksessa.) Tula voisi kyllä mahdollisesti olla sisärepuksi hyvä, mutta kun en enää useampaa kantovälinettä ajatellut hankkia, on Manduca mielestäni monikäyttöisin.

Suosittelen, mutta sillä varauksella, että käyt sovittamassa reppua useammalta eri valmistajalta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig