Vauva-arkea

Vauva kasvaa ja kehittyy, oppii joka päivä jotain uutta. Seurailee tarkasti meidän ja koiran tekemisiä. Hymyilee, puhua pulputtaa ja kiljuu riemusta. Päättäväinenkin on. Ilmoittaa selvästi kun asiat eivät ole hyvin.

Suru on äidillä ollut puserossa kun pikkuinen päätti heittäytyä täysin pulloruokinnalle. Tissi ei ole enää kelvannut ja osaimetyksellä kun on alusta asti ollut, hiipuu maidon tuotanto päivä päivältä. Kaikki järkevästi toteutettava on kokeiltu - pikkumies on näköjään päätöksensä tehnyt. Ihanaa oli kuitenkin pystyä nämä 4 kuukautta imettämään, moni kun ei pysty sitäkään. Neuvolassa ohjeistivat aloittamaan pikkuhiljaa kiinteitä. Nyt ollaan jo maisteltu perunaa, porkkanaa ja luumua. Voi sitä maiskutusta kun pikkuinen herkkusuu uusiin makuihin tutustuu.Tulevia äitejä varmaankin kiinnostaa vauvan päiväohjelma. Siis jonkinlainen rutiini, joka vauvan kanssa väistämättä muodostuu. Meillä se menee nyt 4kk iässä jotakuinkin näin. (Päivittäiset vaihtelut ovat tietenkin mahdollisia menoista ja vauvan tarpeista riippuen. Joinakin päivinä uni maittaa enemmän ja joskus päikkärit jäävät hyvin lyhyiksi. Vaikka rutiinit ovat minulle ja vauvalle miellyttävät, täytyy niistä olla valmis joustamaan tarpeen mukaan.)

n. 6:00-7:00 Herätys. Arkena aamuun vauvan kanssa herää isä, kun äiti hoitaa yövuoron. Viikonloppuna osat vaihtuu. Aamulla vaihdetaan vaippaa ja tarjotaan maitoa, jota vauva harvoin heti syö kun on vielä yösyötöstä kylläinen. Vauva menee leikkimatolle köllimään ja isä tekee aamupalaa. Minä heräilen sitten aamupalaa syömään. Vauva leikkii matolla ja välillä sylitellään. Sanotaan isille heipat ja syödään aamumaito. Vaihdetaan vaippa.

n. 8:30-9:00 Mennään vielä aamupäikkäreille, jolloin minulla on aikaa omiin puuhailuihin. Saatan lukea aamun lehden loppuun, datailla, laittaa astioita, siivoilla tms.

n. 10:00 Heräillään. Vaihdetaan vaippa, sylitellään, jumpataan ja höpötellään. Vaihdetaan päivävaatteet vauvalle. Huoltotoimenpiteet: kynsien leikkuu, käsien/kasvojen/navan puhdistus ja nenän puhdistus tarpeen mukaan.

n. 11:00 D-vitamiini. Sosemaistelua ja päälle maitoa. Vauva tulee kylppäriin katselemaan kun käyn suihkussa ja puen päivävaatteet. Vauva menee lattialle leikkimään kun syön lounaan, sitten yhdessä luetaan, leikitään ja harjoitellaan masullaan oloa (meidän poika ei oikein tykkää).

n. 12:30-13:00 Päiväunille, jota ennen tarjotaan maitoa. Vauva syö tai on syömättä, riippuen edellisen syönnin ajankohdasta. Äidille taas vähän omaa aikaa. Yhden jälkeen siirrän vauvan vaunuihin ja lähdetään vaunulenkille koiraa ulkoiluttamaan. Jos vauva vielä nukkuu kotiin tullessa, siirrän vaunut yleensä parvekkeelle. Jotain menoja, kuten mammaryhmän kokoontuminen osuu joskus näihin aikoihin. Vauva nukkuu päiväunilla joskus pidempään ja joskus herää aiemmin. Vaihtelu saattaa olla tunnista kolmeen tuntiin.

n. 15:00-16:00 Vauva heräilee. Vaipan vaihtoa ja maitoa. Sylitellään ja höpötellään. Vauva menee lattialle kun alan joskus neljän jälkeen tekemään ruokaa.

n. 17:00-18:00 Isä tulee kotiin ja on vauvan kanssa. Leikkivät ja harjoittelevat masullaan oloa. Syödään ja riippuen edellisestä syönnistä, annetaan maitoa. Saatetaan lähteä kaupassa käymään.

n. 18:30-19:00 Lähdetään kaikki lenkittämään koiraa. Vauva saattaa torkahtaa vaunuihin vielä hetkiseksi, mutta yleensä herää kun tullaan kotiin.

n. 19:30 Vauva kylpyyn ja yövaatteiden vaihto.

n. 20:00 Iltamaito, jonka jälkeen vauva laitetaan sänkyyn. Yleensä on siellä jonkin aikaa hereillä, jonka jälkeen nukahtaa itsekseen. Jos uni ei ala tulla, otetaan vauva vielä hetkeksi sängystä. Vauva nukahtaa yleensä yhdeksän maissa. Ilta saattaa venähtää vauvan osalta pikkaisen, jos illalla on menoja.

n. 2:00-3:00 Yösyöttö ja mahdollisesti vaipan vaihto.

_

Sellaista täällä meillä, vauvantuoksuista arkea!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig