Keittiö

Meidän keittiö on aika tumman sävyinen. Siinä on sekä tumman pähkinäpuun värisiä kaappeja, että muutama valkoinen kaapinovi. Seinälaatat ovat siniset, lattia vaaleaa harmaata. Projekti, jonka aloitin jo ennen joulua saatiin juuri ja juuri päätökseen ennen vauvan tuloa. Pitkään se kesti, mutta lopputulokseen ollaan tyytyväisiä.

Tummahakon keittiön teki turhan raskaaksi ruokailukalusto, jossa kalusteiden maalatut osat olivat sellaiset murretun vihreät ja tasot olivat kellertäväksi lakattua puuta. Kalusto itsessään on koivua, eikä mitään pinnoitemateriaalia, joten halusimme lähteä sitä kunnostamaan.

Suunnitelma muuttui matkan varrella. Aluksi ajattelimme maalattujen osien tulevan valkoiseksi ja tasoille suunnittelimme harmaata pintaa. Kun hioimme tasoja, mielemme muuttui ja halusimme vain vetää ne valkoiseksi sävytetyllä vahalla. Maali oli jokin kiiltävä perusvalkoinen ja pöytävaha on Osmocolorin.


Vaikka olemmekin lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä, en voi suositella työn tekemistä itse. Sen verran aikaa ja työtä vaativa projekti tämä oli. Suosiolla kannattaa viedä ammattilaisen hiottavaksi ja maalattavaksi, ellei itse ihan harrastuspohjalta halua tehdä.

Bonuksena tuli muuten se, että tuo Stokken Tripp Trapp sopii loistavasti yhteen kalustomme kanssa. Yksi tuolista siirrettiin eteiseen ja näin syöttötuolikin pääsi pöydän ääreen. Valaisinkin pääsi vaihtoon, vaikka entinenkin ihan laadukas oli. Nykyinen löytyi ja löytyy edelleen Ikeasta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig