Tehokas tiistai

Tänään ollaan kuulkaas oltu tehokkaita. Herätty viideltä, käyty mammapilateksessa, lounaalla perhevalmennusryhmäni äitien kanssa, käytetty koiraa lenkillä ja pesty pyykkiä. Lakattu jopa kynnet. Vauvan kanssa on erilaisia päiviä. Niitä, jolloin koko päivä menee täysin syömis-viihdyttämis-vaipanvaihtoruljanssissa ja sitten näitä, jolloin vauvan kanssa ehtii puuhailla yhtä sun toista.

Pilatekseen lähdössä

Minun on ollut tarkoitus kirjoitella tänne enemmän synnytyksestä palautumisesta. En tässä vaiheessa ehdi kovin pureutua aiheeseen, mutta yleisellä tasolla voisin kertoa, että palautuminen on sujunut pääsääntöisesti hyvin.

Ensimmäiset kaksi viikkoa olin lähes sänkypotilas, jonka jälkeen on palauduttu tolpilleen ja viidennellä viikolla pystyin taas istumaankin ilman pehmusteita. Vatsa on palautunut hienosti lähes entiselleen, enkä saanut raskausarpia. Painoa on vielä jokunen kilo ekstraa verrattuna ennen raskautta, mutta en laita lainkaan pahakseni, vaikka ne jäisivätkin kroppaan. Ennen raskautta kun olin aika hoikkasessa kunnossa.

Nyt, seitsemännellä viikolla jaksan jo kaikenlaista. Koiran kanssa lenkkeillään pari kertaa päivässä ja mammapilateksessa käyn kerran viikossa. Vielä pitää ottaa aika rauhallisesti kun jälkitarkastus siirtyi tuonne kuun loppuun.

En voi siis sanoa, että heti synnytyksen jälkeen olisin ollut niinkuin ei mitään - aika kaukana siitä. Mutta jos haavaa ei oteta huomioon, olen todella yllättynyt, miten nopeasti vartalo synnytyksestä on palautunut. Kyllä meidän naisten vartalot on luotu ihmeellisiksi. Minulla oli vatsaa silmällä pitäen hankittuna sellainen tukivyö, joka jäikin käyttämättä kun vatsa hävisi ihan itsestään. Olin ilmeisesti hieman ylivarautunut.. Mistä tulikin mieleen, että joskus voisin kirjoitella postauksen vauvatarvikkeista, joiden hankkimista olen katunut ja joita pidän tarpeellisena.

Nyt seuraavaksi sukellan blogissa kuitenkin kesään vaatehankintojen osalta. Vaatekaappi kaipaa pikaista päivittämistä ja täytyy myöntää, ettei raskaana ollessa edes tehnyt mieli seurata muotia tai käydä vaatekaupoissa. Ostoslistalla on ainakin ylä- ja alaosien lisäksi balleriinat ja jotkut kivat (ja järkevät) korkokengät/sandaalit. Ehkä sandaalit jonkinlaisella kiilapohjaisella ratkaisulla. Mekkotilanteeseen taidan olla tällä hetkellä kohtuullisen tyytyväinen.

Näkyillään siis asian tiimoilta pikapuoliin! Mukavaa viikkoa kaikille.

xo

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig