Hampaista

Minun käsitykseni mukaan ihmisellä on joko hyvät tai huonot hampaat. Noin niinkuin yksinkertaistettuna. Hampaat, jotka reikiintyvät helposti ja hampaat, jotka hyvin selviävät sillä kahdesti päivässä pesulla reikiintymättömänä. Jos ei nyt oteta huomioon ulkonäöllisiä seikkoja.

Minulla on tämän oman kategoriontini mukaan huonot hampaat. Niissä on ollut reikiä jo lapsesta saakka. Minun hampailleni ei riitä se aamuin illoin suoritettava perusharjaus, vaikka sillä olen oikeastaan mennyt läpi koko tähänastisen elämäni. Tekosyitä on ollut useita  - ei jaksa harjata useammin kuin kahdesti, hammaslanka ja todella tiukat hampaanvälit eivät ole miellyttävä yhtälö jne.. Sähköhammasharjaa olen käyttänyt viimeksi joskus lapsena. Oma hammaskiilteeni on aika vaaleaa, jos vain muistan käyttää välillä valkaisevia tahnoja. Kahvi kun tummentaa.

Irronneen paikan vuoksi jouduin lähteä hammaslääkäriin vain viikkoa ennen laskettua aikaa. Hammas tosin paikattiin vasta synnytyksen jälkeen. Myös toisen hampaan paikkaaminen alkaa olla ajankohtaista. Viisaudenhammastakin puskee. Ajattelin, että nyt on viimeistään aika tehdä parannuksia hampaidenhoitorutiineihin. Aloitin perus Pepsodentin vahtamisella apteekista saatavaan Yotuel hammastahnaan. Sitä seurasi hammasharjan korvaaminen sähköisellä versiolla. Nyt kun vielä saisin aikaiseksi säännöllistää hammaslangan käytön jokapäiväiseksi. Tällä hetkellä teen sitä kohtuullisen epäsäännöllisesti.No onkos tämä rahallinen investointi kannattanut? (Parin euron sijaan pieni tuubi Yotuelia kun maksaa molemmin puolin 10€ ja sähköhammasharja taisi kustantaa reilut 100€ vaihtopäineen.)

Hampaat ainakin tuntuvat nyt puhtaammalta. Kun kielellä koskettaa hampaiden pintoja, on tunne aivan erilainen kuin perustahnalla ja harjalla harjaamisen jälkeen. Eron huomaa myös aamulla, nukutun yön jälkeen. Edellisenä iltana pesty suu tuntuu nyt aamullakin puhtaammalta. Näin lyhyellä aikavälillä vaikutuksia reikiintymiseen on tietysti mahdotonta sanoa. Etenkin nyt kun imetyksen ja sen aiheuttaman mehujen juomisen (koska energiaa on jostain saatava) vuoksi hampaat ovat aika kovilla.

Hassua kyllä, minusta kivointa uudessa hoitorutiinissa on sähköhammasharjan ajastin. Harja on ohjelmoitu hälyyttämään 4x30 sekunttia, jolloin se vaadittu 2 minuuttia tulee harjattua. Jokaisen puolisekunttisen jälkeen siis vaihdetaan harjattavaa hammasneljännestä. Ennen ikuisuudelta tuntunut pariminuuttinen menee hujauksessa. Näin sitä mieltä on näköjään helppoa huijata.

picture from: http://travel.nationalgeographic.com

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig