Sweet dreams

Meillä oli aiemmin makuuhuoneessa sänkynä runkopatja.. 120 senttinen. Mahduttiin nukkumaan siinä kahdestaan ihan hyvin, mutta minulle patja oli hieman turhan kova ja kovuus korostui raskaaksi tullessa. Mahan kasvaessa jouduin käyttämään erilaisia tyynyvirityksiä mukavan nukkuma-asennon saavuttamiseksi, nukkumaan välillä jopa sohvalla, sen ollessa sänkyä pehmeämpi. Lisäksi ajattelimme, että haluamme varata mahdollisuuden vauvan nukkumiseen kanssamme, jos omassa sängyssä ei pienelle uni maistu.

180cm sänky jäi haaveeksi makuuhuoneemme rajallisen tilavuuden vuoksi. Sinne kun on mahdutettu sängyn lisäksi myös kaksi kirjahyllyä, mieheni työpöytä, vauvan hoitopöytä, pinnasänky ja kaksi yöpöytää. Päädyimme siis 160 cm sänkyyn.


Tykästyimme Ikean Hemnes sänkyyn, johon hankimme kaksi Hokkåsen patjaa ja Sultan Tafjord petarin. Yhdessä Leirsund sälepohjan kanssa saimme muhkean, jenkkityylisen kokonaisuuden - sänkyyn nyt todella siis kivutaan, ei laskeuduta. En ole ehtinyt vielä hankkia sänkyyn sopivaa päiväpeittoa, joten sänky saa olla rennosti petaamatta siihen saakka. Yksi kotityö vähemmän!

Nyt jo muutaman yön sängyssä nukkuneena en voi muuta kuin huokailla tyytyväisyydestä - en osannut ajatellakaan lukemattomien huonosti nukuttujen öiden jälkeen, että nyt raskauden loppupuolella saisin vielä kokea rentouttavat, mukavat yöunet.

Mainittakoon vielä loppuun, että mies on vielä hieman kahden vaiheella pehmeästä, 7cm paksuisesta petarista. Kun on saanut päähänsä, että kova(hko) patja se olla pitää. On kyllä nukkunut myös sängyssä hyvin, eikä selkä tai niskat ole oireilleet. Katsellaan tässä rauhassa, onko tässä tilanne tottumuskysymys, vai meneekö petari vielä jossain vaiheessa vaihtoon. Itse koen, että tuo paksu petari on ollut juuri se tarpeellinen tuki suurelle mahalleni - voihan olla, että synnytyksen jälkeen mieli muuttuu.

2 kommenttia

  1. Hei, törmäsin blogiisi kun etsin tietoa Ikean Håkkasen patjasta. Kokeilin sitä liikkeessä ja mallipatja vaikutti melko pehmoiselta, johtuukohan siitä että se on ollut kauan testikäytössä. Jäin miettimään otanko patjasta kiinteän vai puolikiinteän mallin. Oletteko olleet yhä tyytyväisiä patjaan pidemmässä käytössä? Valitsitteko puolikiinteät vai kiinteät patjat? Kiitos jo etukäteen vastauksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, anteeksi kun vastaus kesti! Patja on aika pehmeä kyllä! Se ostettiin kun olin raskaana, enkä pystynyt kovemmalla alustalla nukkumaan. Jos nyt ostaisin patjat uudestaan, valitsisin hieman kiinteämmän.

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig