Puhdistusvoiteet - Pientä luksusta iltapesulle

Tavallaan olen sitä mieltä, että kasvojen puhdistustuotteella ei ole hirvittävästi merkitystä. Kunhan se toimii ja on hellävarainen. Puhdistustuotteet kun ovat iholla vain hetkisen ja ne pestään pois. Miksi maksaisin omaisuuksia tuollaisista tuotteista tai olisin kovin hysteerinen tuotteen ainesosalistan edessä.

Olen ollut tyytyväinen nyt talvella käyttämääni Lumenen Bright Now sarjan Refreshing cleansing foam putsariin. Tiedättehän - siihen, joka on oranssissa pullossa. On hellävarainen, helppo käyttää, edullinen (pullo kestää käytössä aika pitkään), puhdistaa myös silmämeikin, eikä aiheuta ainakaan minulla mitään reaktioita.

Kosmetiikan parissa olen kuitenkin erittäin kokeilunhaluinen ja harvoin pysähdyn edes sen hyväksi havaitun kohdalla. Mieli halajaa jo seuraavaa uutta asiaa. Nyt jo jonkin aikaa olenkin ollut hyvin kiinnostunut puhdistusvoiteista. Kovin monelta merkiltähän niitä ei ainakaan täältä Suomesta löydy. The Body Shopilla ja Cliniquella nyt varmasti tunnetuimmat tuotteet tässä kategoriassa.Puhdistusvoiteet ovat yleensä kiinteässä muodossa olevia, öljypohjaisia putsareita, jotka käsien lämmön vaikutuksesta muuttavat olomuotoaan notkeaksi ja juoksevaksi (jotkut enemmän öljymäiseksi, toiset jonnekin puhdistusmaidon ja -öljyn välimaastoon). Puhdistusvoide levitetään kasvoille ja puhdistetaan kostutetun kasvopyyhkeen avulla. Puhdistusvoiteet ovat myös erinomaisia kasvohierontaan - ensimmäisen, puhdistavan levityksen ja puhdistuksen jälkeen, voi kasvot hieroa ja painella läpi vielä toisen kerran. Kätevää yhdistää tämä ylellinen hoito arkisiin rutiineihin.

Aloitin omat kokeiluni The Body Shopin Camomile sarjan sumptious cleansing butterista. Löytyy muuten nettisivuilta muistaakseni silmänympäryshoidon alta, ei muiden puhdistussarjojen yhteydestä. Hintaa tälle 90ml purkille kertyi 19,50€. Parasta tässä tuotteessa on varmasti sen tarjoama pilkahdus ylellisyyttä. Jotenkin puhdistusvoiteen levittäminen ja lämmin kasvopyyhe tuovat mieleen kauneushoitolan hemmottelut. Puhdistusvoide poistaa tumman silmämeikinkin helposti ja iho jää tuotteen jäljiltä ihanan hoidetun ja hengittävän tuntuiseksi. Tuo tunne on osittain varmasti öljyn tarjoamaa pehmeyttä, mutta myös lämpimän puhdistusliinan kuorivaa ja ihohuokosia puhdistavaa raikkautta.Negatiivistakin tuotteesta löytyy. Mielestäni hinta on hieman yläkanttiin siihen nähden, miten paljon tuote käytössä kuluu. Toinen negatiivinen asia varmasti monelle on se, että kasvojen puhdistus tällä tuotteella vie hieman aikaa ja vaivaa. Sillä ei vain pesaista äkkiä kasvoja, vaan se tulee hyvin hieroa kasvoihin, jonka jälkeen kastellaan kasvopyyhe, jolla varsinainen puhdistus tapahtuu. Itselläni on juuri nyt ollut aikaa ja halua pieneen itseni hemmotteluun, eli tämä viimeinen miinus ei ole juuri minua koskettanut. Olen kokenut puhdistusprosessin aika miellyttävänäkin. Mutta voin kuvitella olevan sen monelle kiireiselle ihmiselle tai miksei laiskalle puhdistajalle kynnyskysymys.

Niin ja sen kasvopyyhkeen pesu sitten. The Body Shopilla on tarjolla puhdistusliinaksi Muslin Cloth vaihtoehto, mutta itse olen käyttänyt sellaisia pieniä ja pehmeitä kasvopyyhkeitä, joita onneksi omistamme sen verran useita, ettei pyyhkeen pesusta ole muodostunut mitään ongelmaa. Otan vain puhtaan pikkupyyhkeen jokaiselle puhdistuskerralle - helppoa, eivätkä vie lähes joka päivä pyörivässä pyykkikoneessa mitenkään ratkaisevasti tilaa.

Kaiken kaikkiaan voisin siis todeta, että tykkään, mutta en usko tuotteen sopivan kaikille. Tai ehkä sen rinnalla täytyisi olla sitten jokin hieman "helpompi" putsari, jos pieneen laiskuuteen on kasvojen pesussa iltaisin taipumusta. Seuraavaksi ajattelin kokeilla The Body Shopin paljon kehuja saanutta Silky Cleansing Oil tuotetta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig