Paljonko häät maksavat?

Häihin saa upotettua rahaa varmasti niin paljon kuin itse haluaa. Toisaalta hyvin niukallakin budjetilla voi häät järjestää, jos vain on itse valmis tekemään paljon. Puhun tässä siis häistä, joissa on hääjuhla häävieraille.

Meidän häissämme ei ollut varsinaista budjettia. Sormukset oltiin hankittu heti kihlautumisen yhteydessä, joten niitä en varsinaisiin hääkuluihin ole laskenut. En enää muista kaikkien asioiden tarkkoja hintoja, mutta suuntaviivat sille, mikä mitäkin maksoi löytyy muistista kyllä. Vieraita taisi loppujen lopuksi olla n. 70.ASUT:

Minun mekkoni kanssa pääsimme edullisesti kun tilasin sen omilla mitoillani teetettynä netistä. Ostin hääpäiväksi myös laukun, kengät ja pukukorut. Kaiken kaikkiaan asuni maksoi n. 400€. Mieheni vuokra-asu maksoi 170€ ja pikku kukkaistyttöjen asut taisivat olla jossain 80€ tietämillä. Alusasuni taisi maksaa n.150€.

JUHLAPAIKKA:

Juhlapaikan vuokra oli 300€ ja hintaan sisältyi paikan siivous.

KUKAT:

Yllättävästi yhdeksi suurimmista kulueristä nousivat kukat. Ne maksoivat n. 650€. Tähän hintaan kuuluivat juhlapaikan kukat, morsiuskimppu ja sulhasen viehe.

PITOPALVELU:

Tarkkaa summaa en enää muista, mutta vähän reilu 2000€ se taisi olla.

KORISTELU, KUTSUT, KIITOSKORTIT:

Näiden hintoja on vaikeaa arvioida. Hankintoja kun tehtiin useaan kertaan pidemmällä aika-akselilla. Kutsuihin meni itse asiassa yllättävän paljon rahaa. Kirjekuorineen, tarvikkeineen ja postimerkkeineen n. 150-200€. Kiitoskortit tilasimme kuvapalvelun kautta netistä ja saimme ne aika edullisesti. Alle 100€ päästiin. Erilaisiin koristeisiin, karkkibuffaan ja muuhun sälään upposi varmasti niihinkin useampi satanen. Arvioidaan nyt vaikka, että 200€, mutta voi hyvin olla enemmänkin.

HIUKSET & MEIKKI:

Kävin ottamassa raidat ennen häitä, teetin kampauksen ja meikin. Myös mieheni kävi hääpäivänä kampauttamassa hiuksensa. Näihin meni yhteensä n. 200€.

HÄÄYÖ:

Hääyö hääsviitissä maksoi 204€.Jokainen voi tuosta saada nyt suurpiirteisen kuvan häidemme kuluista, mutta jos niihin laskee vielä sormukset, studiokuvauksen ja häämatkat, tulee lopulliseen hintalappuun varmasti ainakin puolet lisää. Eli häiden järjestäminen ei kyllä ole halpaa, vaikka jonkin verran itse asioita teimmekin ja esimerkiksi häämekon kohdalla tein selvää säästöä. Myös juhlapaikkamme oli mielestäni kohtuuhintainen ja häiden kuvaus tapahtui tutun kautta ilmaiseksi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig