VIELÄ VÄHÄN VAUNUISTA

Minulla on luonnoksissa useampikin raskauteen ja vauvaelämään liittyviä postauksia. Kun tällä hetkellä tuo parin kuukauden sisällä maailmaan putkahtava käärö täyttää hyvin pitkälle mielen ja ajankäytön. Varastossa olisi juttua äitiysvaatetuksesta ja vauvan vaatteista ompeluprojekteihin ja tuleviin suunnitelmiin. Olen kuitenkin vähän arastellut juttujen julkaisua, ettei blogi lipsuisi liikaa sinne mammablogien maailmaan. Antanette kuitenkin anteeksi, jos tässä lähikuukausina enemmän vauvajuttuja postailen. Tilanne varmasti tasoittuu ajan myötä. Mutta tätähän tämä minun elämäni juuri nyt on - järjestelyä pientä tulokasta vastaanottamaan.

Viikonloppuna kävimme katsomassa ja kokeilemassa lastenvaunuja. Olin kartoittanut tilannetta etukäteen jo netin välityksellä, joten omat vaatimukset ja merkkien tarjonta oli jo jokseenkin tuttua. Meillä vaatimuksia löytyy aika paljon. Haluamme vaunut, johon löytyy näppärän rungon lisäksi kova vaunukoppa, ratasistuin ja turvakaukalo ilman erillisiä adaptereita. Koon pitää olla mahdollisimman pieni (kuljen päivisin julkisilla) ja kevyt (olen pienikokoinen ja haluan helposti hallittavat vaunut). Vaunujen täytyy mennä helposti kasaan, mahtua farkkuaudimme perään ja soveltua kaupunkikärräilyn lisäksi myös lenkkeilyyn. Toivomme myös kääntyviä ja lukittavia ilmakumirenkaita, työntöaisan säätömahdollisuutta, näppärää tavarakoria ja kestävyyttä mahdollisille tulevillekin lapsukaisille.

My life at the moment is pretty much getting ready for the baby. It has been and will be reflecting to my blog too. I am sure later on, when the baby comes and the life settles, I can start thinking other things than babies too. So hold on, if you are not too keen on baby posts. 

Last weekend we went to see baby prams. I have been doing a lot of research on this subject already, but it is very important to go and test those things on real life too. We had a lot of demands for the pram. It has to be suited for the winter (and summer of course). We want it to be handy both for longer walks and for the city strolling. I am petite in size so the pram needs to be light and easy to manage. We wanted the stroller set to be so called 3 in 1 set, with lock in car seat.


Edelliset vaatimukset mielessä lähdimme siis vaunukaupoille onneamme kokeilemaan. Emmaljungat eivät olleet erityisesti miehen mieleen esteettisesti, vaikka Viking malli näppärän kokoinen olikin. Stokket puolestaan näyttävät ihan kivoilta, mutta tuntuivat käytännössä minusta liian raskailta, suurikokoisilta (minulle) ja jäykiltä. Jossain vaunuissa oli liikaa leveyttä, toisissa painoa. Jotkut tuntuivat liian huterilta ja toiset taas liian jäykiltä. Oli halvan näköisiä materiaaleja ja meille sopimattomia ratkaisuja (kuten vain yksi etupyörä). Hintaakin toki katselimme ja tarjouksia haluamallemme paketille.

Nettiselvityksen mukaan omaksi ykkössuosikikseni nousseet Brion Smile vaunut olivat yllättäen vielä kauppojen katselmuksen jälkeenkin ykköset. Nyt myös mieheni mielestä. Olen tosi tyytyväinen, että kävimme paljon vaunuja ja useamman kaupan läpi, jotta saimme hyvän yleiskuvan tarjolla olevista malleista ja merkeistä. Vaunut kun varmasti kuitenkin ovat se suurin yksittäinen kuluerä vauvan tullessa.

Neuvoksi vaunujen oston suunnittelua aloittaville voin vain sanoa, että miettii ensin oman elämäntyylin asettamat rajoitukset ja vaatimukset. Mihin käyttöön vaunut hankitaan? Asuuko kaupungissa vai maaseudulla? Millaisella budjetilla lähtee liikkeelle? Etsiikö vaunuja vain vauva-ajalle, vai pitkäaikaista ratkaisua (yhdistelmävaunuja) useammalle vuodelle? Miten liikut, millä ja missä? Ulkonäkö tai merkki edellä ei vaunukaupoille kannattane lähteä, ellei vaunuja sitten käytä tosi vähän, jolloin käytännöllisyys voi jäädä vähemmälle huomiolle. Toki kivoimman näköiset vaunut valitsemalla voi hyvällä tuurilla oikeaankin osua. Vaunuja kannattaa ehdottomasti työnnellä liikkeessä ja kysellä niihin saatavista lisäosista ja tarvikkeista.

For our surprise we ended up with the stroller I have been eying on in internet; Brio's Smile strollers. We had other options too but those ones just felt like most sensible option. In price wise too. The whole set is around 800€, which is pretty reasonable I think. And I have been spoken with moms owning those strollers - they have all liked them.

Kuva: täältä


2 kommenttia

  1. Kirjoita vaan ihmeessä vauvajuttujakin. Äitiyslomalla on varmasti aika hankala kirjoittaa muista asioista, ainakin minun olisi nyt. Olisi muutenkin kiva kuulla mietteitäsi tulevaa koskien: miltä tuntuu, kun tulossa on vauva.

    VastaaPoista
  2. Bisquits: Kiva kuulla, että kiinnostaa! Kyllähän se vauvan tulo on ihan valtava mullistus - en olisi etukäteen osannut edes ajatella. Ja nyt odotuksen loppua kohden elämä ja ajatukset tuntuvat vain tiivistyvän pienen ympärille. Vaikka kyllähän sitä elämään muutakin kuuluu.. se muu vain tuntuu juuri tällä hetkellä niin toisarvoiselta. Yritän jotain fiilispostausta kirjoitella. :)

    xo

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig