FINDING HOME

Viikonloppu vilahti ohitse nopeasti. Rentoutumista ja pientä puuhailua sopivassa suhteessa. Vauvalle perjantaina kotiutettiin vaunut ja sunnuntaina hoitopöytä. Ommella huruuttelin suojuksen äitiyspakkaukselle, jossa vauva saa ihan aluksi nukkua. Lenkkeilyä, leipomista, saunomista ja hernekeiton keittelyä.

Olen tosi onnellinen kun satuin bongaamaan eräässä Facebookin mammaryhmässä Ikean Hemnes hoitopöydän. Kyseinen pöytä on mielestäni Ikean hoitopöydistä kaunein, mutta valitettavasti poistunut tuotannosta. Meillä on yöpöydät myös Hemnes sarjaa. Sain aivan uudenveroisessa kunnossa olevan pöydän mukavaan hintaan, mikä on aina plussaa. Hemnes yöpöytä on aika reilun kokoinen, siinä on isot vetolaatikot vauvan vaatteille ja pöytä näyttää hoitotason tarpeen poistuttua ihan oikeasti kivalta myös lipastona, mitä ei kaikista hoitopöydistä voi sanoa.

Weekend went by so quickly. Relaxation and little projects in a good balance. We finally got our baby pram and changing table. I made a cover for the little crib where the baby will sleep at first. Long walks, baking, going to sauna and cooking. Thats pretty much it.

I am very happy that I was able to find Ikea's Hemnes changing table for our baby. It is not in production anymore, but I found one in very good price in great condition. I think this is the prettiest changing table Ikea has made. It looks pretty as a dresser too when you don't need a changing table anymore. You will apply a separate part on the top of the dresser to make it a changing table.

Ikean Hemnes lipasto muuntuu näppärästi hoitopöydäksi
päälle kiinnittettävällä tasolla.
Makkarin järjestystä muutellessa ja uusia huonekaluja vanhojen sekaan sovitellessa tulikin mieleeni se, että en ole tainnut kertoakaan teille asunto/talohaaveistamme. Vauvan tulon varmistuessa aloimme keskustella myös lisätilan tarpeesta. Vauvan ja koiran kanssa alkaa kaksiomme neliöt käydä hieman niukiksi. Pikkuvauvan kanssa tilanne vielä menee, mutta lisähuone tai pari ei olisi pahitteeksi kun vauva omaa huonetta alun jälkeen alkaa kaipailemaan.

When I was organizing baby's new things I realized that I haven't really told you guys about our house plans. Our apartment is getting kind of small for us and we are planning to find a new bigger house or apartment when the baby comes.

Vaikka äidin silmä lepää neutraaleissa sävyissä vauvat ja taaperot kaipaavat värejä.
Onneksi on Pinterest ja sen tarjoama silmänruoka.

Keskustelua on herättänyt tulevan kodin sijainti ja asumismuoto. On harkittu Lauttasaareen jäämistä, mikä tarkoittaisi käytännössä kerrostaloasumista. On ihailtu omakotitaloja suurine pihoineen Helsingin ulkopuolelta, sekä vakavasti punnittu pari- ja rivitalovaihtoehtoja Espoosta. Käyty lyhyitä keskusteluja talopaketeistakin.

Lauttasaari on monella tapaa unelmapaikka asua. Täällä on palvelut lähellä, samoin kuin ihanat, merelliset lenkkeilypolut. Helsingin keskustaan pääsee vajaassa 20 minuutissa niin halutessaan. Katselemiemme uusien asuntojen hinnat liikkuvat kuitenkin niin kovissa lukemissa, että esimerkiksi Espoosta niillä hinnoilla saisi aika paljon enemmän vastinetta (neliöitä) rahoilleen. Mitään lukkoon lyötyjä päätöksiä emme ole tulevasta asuinpaikasta siis vielä tehneet.

Ennen joulua kävimme useammassakin asuntonäytössä, mutta päätimme rauhoittaa nämä pari kuukautta ennen vauvan tuloa kaikelta ylimääräiseltä stressiltä. Vauva saa siis tulla tänne vanhaan kotiin ja kun synnytyksen jälkeen alkaa siltä tuntumaan, alkaa uuden asunnon metsästys ihan toden teolla.

Kuvat: 2. vauvan huone, 3. vauvan huone

We have been doing some research already but we are not quite sure yet where we are going to move.  We like the area we are living but if we are going to stay in here, it will mean that we are just going to move to a bigger apartment in a apartment complex. There is not really houses in this area. One thing is that this area is quite expensive and we could easily buy a house in some other place with the money we would spend here in one extra room.

We have wanted to make this time before baby comes as stress free as possible, so we haven't started serious house hunting yet. But in this year for sure.

4 kommenttia

 1. Olipa kiva löytää tämä blogisi uudestaan ja varsinkin nähdä vauvajuttuja! Oikein paljon onnea! Ennen olin ahkera seuraaja, mutta sitten oman elämän kiireissä blogien seuraaminen jäi lähinnä sisustus- ja remontointiblogeihin. Muistaakseni myös moni tuttu bloggaaja, kuten bisquits lopetti samoihin aikoihin ja innostus myös sitä myöten lopahti, varsinkin kun joku alkoi kommentoida blogeja samalla nimimerkillä kuin minä (tosin ilman tota heittoviivaa)..

  Itse olen tällä hetkellä kotona nelikuisen pojan kanssa :). Me teimme juuri sen ratkaisun että muutimme keskustan läheisyydestä Espoolaiseen paritaloon ja ihan tyytyväisiä ollaan oltu, tilaa on, hyvät ulkoilumaastot lähellä ja valitsimme alueen myös niin että julkiset kulkevat melkein vierestä ja ruuhkat huomioiden matka- aika keskustaan ei ole juuri pidempi kuin ennen. Myös muut palvelut ovat lähellä. Ja tosiaan hinta oli kyllä ratkaiseva tekijä tässä valinnassa, sillä saimme ahtaan parvekkeettoman kaksiomme (hissittömässä talossa) hinnalla kolme makuuhuonetta, oman pihan, parvekkeen ja saunan..

  Olen kyllä huomannut että keskustassa tulee nykyään käytyä todella harvoin..Ennemmin tulee mentyä läheiseen ostoskeskukseen, koska siellä on vaunuilla helpompi kulkea, vähemmän ihmisiä ja lähes kaikki samat liikkeetkin. Varmaan jos koti olisi vielä se pieni keskustakämppä tulisi liikuttua enemmän ihmisten ilmoilla/ulkona :)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa amelié, kiva kun löysit tänne takaisin!! :) Hyvin ymmärrän kyllä että välillä tulee blogeista pidettyä lomaa. Itsellänikin lukemieni blogien määrä on hurjasti laskenut - moni kiva on lopettanut ja sitten moni muuttaa blogikotiaan niin usein, että ei vain mukana tule pysyttyä.

   Kiitos onnitteluista ja sylin täydeltä onnea myös teille!! Voi kun kiva kuulla, että perheenlisäystä on sinnekin tullut. Onko alku lähtenyt hyvin käyntiin vauvan kanssa?

   Ihan samoja asioita ollaan mekin täällä pohdiskeltu. Toisaalta ollaan Lauttasaareen kovasti kiinnytty, mutta lisätila ja oma piha kyllä houkuttelee kovasti. Mutta nämä nyt vain ovat sellaisia juttuja, jotka pitää yrittää jonkinlaiseen arvojärjestykseen itselleen laittaa ja sen pohjalta päätökset sitten tehdä kun niiden aika on. Ehkäpä ne ajatukset siitä pikkuhiljaa selkenevät ja muuttokuorman suunta löytyy. :) Kaikkia mahdollisuuksia vielä kuitenkin auki pidetään.

   Poista
 2. Kiitoksia, meillä on ihana naurava ja jutteleva poika, johon äiti on ihan lääpällään. Muuten rauhallinen ja "helppo"lapsi, mutta nukkuu kovin huonosti.. Tosin saa kyllä suloisuudellaan paljon (lue:kaiken) anteeksi!

  Näissä asumiskuvioissa on myös se hyvä puoli että sinne kantakaupunkiin pääsee aina myös takaisin, jos niikseen tulee :). Esim. sitten kun lapset on vähän isompia tai itsellä on varaa vähän kalliimpaan asuntoon...Tosin yksi vauva ja taaperokin menee hyvin vielä samassa makuuhuoneessa, joten teillä on vielä reilusti aikaa miettiä sopivaa ratkasua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!! Niin ne pikkuiset kietoo vanhempansa pikkusormen ympärille! :)

   Joo, ainahan sitä pääsee takaisin jos niikseen tulee. Ja voi olla, että seuraava koti onkin sellainen ehkä 3-5 vuoden koti, josta sitten tarpeen ja elämäntilanteen mukaan taas muutellaan eteenpäin. Kiire ei varsinaisesti ole muuttojutuilla, mutta lisätila alkaa olla tarpeen viimeistään sitten kun vauva alkaa enemmän liikkumaan. Lähinnä kun tuo meidän karvainen vauvakin sitä tilaa jonkin verran tarvitsee. :)

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig