Joulukalenteri - 2.12

Joulukalenterin toisesta luukusta paljastuu projekti, jonka kimpussa olen puuhaillut jo reilun viikon. Ruokapöytämme ja tuolimme on mieheni perinyt lapsuudenkodistaan. Voisimme hyvinkin ostaa uudet kalusteet keittiöön, mutta haluan ensin ainakin kokeilla vanhan uudistamista.

Pöydän taso ja tuolien istuinpinnat ovat lakattua puuta, kun taas jalat ovat vihreäksi maalattu. Pöytäryhmä on siis ihan täyspuuta, ei mitään pinnoitelevyä, joten kunnostamiseen kannattaa lähteä. Pöydän saa kasaan pienemmäksi, neljän istuttavaksi. Meillä se on kuitenkin jatkopalalla levitetty kuuden istuttavaksi.Olen ajatellut maalata jalkaosat valkoiseksi ja pöytälevyn, sekä tuolien istuinlevyt sellaisella vaalealla, valkoisen harmaalla kuultomaalilla tai -lakalla. Erityisesti tasojen hyvä hionta on tarpeen kuultomaalauksen lopputulosta silmällä pitäen. Jalkoihin ei välttämättä tarvitsisi hioa kuin tartuntapinta. Perfektionistina olen kuitenkin hangannut jalkoja sormet kipeinä puupintaan saakka.

Todella aikaa vievää hommaa, täytyy sanoa. Ei taida tulla jouluksi valmista, kuten aluksi ajattelin. Toivotaan kuitenkin, että lopputulos palkitsee! Ihanaa olisi jos omat lapsemme pääsisivät syömään saman pöydän ääreen, missä mieheni on pikkuisena aterioinut.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig