Joulukalenteri 18.12

Tämän päivän kalenterista paljastuu Pikin kuulumiset. Piki on nyt siis 8kk ja murkkuikä on selkeästi alkanut. Pikillä murrosikä näkyy sekä käyttäytymisenä kotona, että lenkkeillessä.

Pieni viikari on alkanut tehdä kotona pieniä tuhmuuksia, mitä se ei aiemmin ole juuri tehnyt. Se kurkottaa esimerkiksi  pöydille napatakseen niiltä jotain ja juoksee sitten saalis suussaan olohuoneen pöydän alle piiloon. Piki saattaa myös yrittää joskus komentaa meitä haukkumalla (saadakseen ruokaa/haastaakseen leikkimään/päästäkseen lenkille), mikä on tietysti vähän ikävää. Piki ei kuitenkaan räksytä muille koirille tai ihmisille, joten haukkuminen ei ole suuri ongelma. Lenkillä Piki ajautuu välillä täysin hajujen vietäväksi, eikä kuule tai näe taluttajaansa tai saamiaan ohjeita. Piki yrittää selvästi haastaa johtajuutta selkeästi testaamalla rajojaan ja yrittäessään saada oman tahdon läpi esimerkiksi lenkin reittivalinnoissa.Vähän niinkuin murkkuikäisen lapsenkin kohdalla, on Pikin kanssa välillä hyviä ja välillä huonoja päiviä. Toisinaan joudutaan käydä tahtojen taistoa koko päivä ja joinain päivinä Piki on hellyyttä kaipaava, ihana mussukkakoira. Luonnetta siltä ei ainakaan puutu. Piki rakastaa edelleen lapsia, toisia koiria ja ihmisiä kuvitellen, että kaikki ovat yhtä kiinnostuneita hänestä kun hän niistä. Pikin lempipuuhaa on leikkiminen ihmisten kanssa, koirapuistossa temmeltäminen, syöminen ja vapaana metsässä olo. Puput ja jänöt ovat alkaneet vain kiinnostamaan sen verran, että koira kyllä lähtee perään, jos sellaisen näkee. Kovin pieni metsä ei enää siis vapaanaoloon riitä.

Monet kysyvät meiltä, että mitenkäs sitten kun vauva tulee. No lähtökohta on tietysti se, että Piki on meillä perheenjäsen siinä missä kaikki muutkin. Kovasti ollaan etukäteen mietitty, miten koira saadaan mukautumaan vauva-arkeen. Piki tapasi eilen oman ikäisensä pikkuvauvan ja kohtaaminen meni pääasiallisesti ihan hyvin. Koira oli etenkin alkuun hieman yli-innokas tekemään tuttavuutta ja vauvan lelut kiinnostivat niin paljon, että käskytyksellä niistä ei tahtonut malttaa pysyä erossa. Uskotaan, toivotaan ja rukoillaan, että kaikki menisi hyvin totutteluvaiheen jälkeen. Ainoastaan aggressiivisuus lasta kohtaan voisi olla se asia, jonka kuvittelisin laittavan harkitsemaan koirasta luopumista. Varmasti kaikki vaihtoehdot ammattikouluttajasta lähtien ennen tuollaista päätöstä käytäisiin kuitenkin läpi. Eli siis, koira ei ole lähdössä minnekään, vaan luotamme kaiken sujuvan hyvin ja omalla painollaan.

2 kommenttia

  1. Kiva kuulla Pikin kuulumisia :) Uskon että koira tottuu hyvin vauvan tuloon kun on itsekin vielä niin nuori. Ja lapsen kasvaessa heistä tulee varmasti hyviä ystäviä, joista on seuraa toisilleen.. niin ja leikkikaveri :)

    VastaaPoista
  2. Susu: Mietiskeltiin tässä, että on tosi hyvä, että koira tuli taloon ensin. Hyvin ollaan päästy sisälle Pikin luonteeseen, eikä lapsellekaan tule sellainen mielikuva, että koira olisi hankittu hänelle (leluksi), vaan koiraan kasvetaan heti vauvasta saakka. Piki tosiaan on aina tykännyt tosi paljon lapsista. Paljon on kyllä vielä opeteltavaa kun lapsi itsekin on rajujen leikkiensä ja höseltävän käytöksensä puolesta. ;)

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig