Joulukalenteri 12.12

Blogijoulukalenterin availeminen alkaa nyt olla puolessa välissä. Olen nauttinut yllättävän paljon tästä postausformaatista. Päätin jo alussa, etten laita näille postauksille kovinkaan korkeita sisältö- tai kunvanlaatuvaatimuksia. Ja onpas ollutkin kivaa pieni postaus päivittäin naputella! Rennolla otteella.

Tänään ajattelin puhella teille aikatauluista ja deadlineista. Vauvan edessä häämöttävä tulo on laittanut arjen monellakin tapaa uusiksi. Täytyy miettiä, miten arkea vauvan tullessa pyöritetään. Miten muutetaan rytmejä, rutiineita ja vastuualueita. Miten hoidetaan koira, kuka herää yöllä, kuka jää kotiin ja kuinka pitkäksi aikaa.. Onneksi olemme molemmat todella valmiita aloittamaan perhe-elämän, joten tulevat muutokset eivät siinä mielessä aiheuta huolta näin etukäteen.

Minulla on mielessäni useampikin projekti, jotka haluan saada valmiiksi ennen vauvan tuloa. Yhden niistä, keittiön pöytäryhmän kunnostamisen, olenkin jo teille esitellyt. Haluan raivata komerot ja varastot vielä kerran läpi - nyt kun on siihen aikaa. Myös hääkirjan ja häämatka kuva-albumin kokoaminen ovat prioriteettilistalla korkealla. Jos en nyt niitä tee, uskon niiden jäävän tekemättä.


Haluan ihanat muistot kansien väliin. Koneella ne hukkuvat jonnekin..

Itse häistä haluan siis koota ihan kirjan (leikkaa/liimaa ajatuksella), koska kaikenlaista materiaalia koristeista lähtien on säilötty sitä varten. Häämatkasta ajattelin taas koota jonkun kuvafirman ohjelmalla albumin, sillä reissusta muistoksi jäi lähinnä kuvia.

Tietysti on sitten kaikki ne vauvaan liittyvät projektit ja hankinnat, joista lisää joskus ehkä myöhemmin. Yksi suuri projekti meillä kuitenkin on näiden lisäksi työn alla. Nimittäin suuremman kodin hankkiminen. Pienen vauvan kanssa pärjää kaksiossakin ihan hyvin, joten mitään tulenpalavaa kiirettä meillä ei ole. Varsinkin kun pidämme kovasti nykyisestä kodistamme ja asuinalueestamme. Mutta jos johonkin kodilta tuntuvaan tässä satumme törmäämään, ei muuttokaan ole ihan pois suljettu tapahtuma ennen vauvan tuloa.

Eihän se elämä vauvan tuloon tyssää, joten tavoitteet keskeneräisten projektien loppuunsaattamiseksi täytyy muistaa suhteuttaa oikeisiin mittasuhteisiin. Perhevalmennuksen ryhmäkeskustelun perusteella  voimakas tunne ja tarve asioiden valmiiksi saattamiseksi lienee kuitenkin ihan yleismaailmallinen uusien vanhempien kohdalla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig