Erilainen kampaajakäynti

Ennen häitäni kävin ottamassa hiuksiini raidat ja sain todella erilaisen kampaamokokemuksen. Tämä kampaaja on tehnyt töitä aiemmin kampaamoliikkeissä, mutta perustanut oman kotikampaamon - hänellä oli siis kampaamotilat kotinsa yhteydessä.

Kun astelin kampaamoon sisään kerroin mitä haluan. Vähän vaaleampaa yleisilmettä, vähän vähemmän punertavuutta. Kerroin, että hiustani oli hieman värillä vaalennettu. Kampaaja sanoi, että "selvä, laitetaan sinulle vaalennusaineella raidat puolipäähän". Sekoitti suit sait värin, istutti tuoliin ja alkoi hommiin. Folioraidat maalailtiin hiuksiin käden käänteessä, samalla häistä ja hiuksista jutellen.

Mikä tässä kampaamokäynnissä oli sitten omituista? No ensinnäkään kampaaja ei kauhistellut tai kommentoinut hiusteni kuntoa, jossa varmasti tuolloin olisi ollut vähän sanomistakin. Suurimman ajan koko toimituksesta vei varmasti hiusteni föönaus (hiuksia on aika paljon ja ne imevät huokoisena paljon vettä), eikä turhaa viivyttelyä ollut missään vaiheessa. Kaikki toiminta oli nopeaa, ammattitaitoista ja tarkoituksenmukaista.  Minulle ei yritetty myydä tuotteen tuotetta, vaikka niitä taisi jotain esillä ollakin. Itse asiassa kampaajani kertoi tänä päivänä monien ylihoitavan hiuksiansa. Esimerkiksi nykyään kaikkialla suositellut hiusöljyt eivät kuulemma ole hyviä päivittäiseen käyttöön, vaan alkavat toimimaan itseään vastaan. Puhumattakaan siitä, että ne palavat hiusten pintaan, jos öljyllä käsiteltyyn hiuksiin käyttää jonkinlaista kuumuutta sisältävää muotoilulaitetta. Niin, ja satasten sijaan köyhdyin käynnistä alle 50€. Jouduin soittamaan mieheni minut hakemaan, sillä olin rutkasti yliarvioinut käynnille varatun ajan. Ja marssin kerrankin ulos kampaamosta täysin tyytyväisenä hiuksiini ja saamaani palveluun.

Kaiken kaikkiaan kampaajani esitti siis mielenkiintoisia ajatuksia, joista muutaman olen ottanut käyttööni. En käytä enää hiusöljyjä kuin silloin tällöin, kun haluan saada oikein kiiltävää ulkonäköä ilman kuumakäsittelyä. Oliiviöljyllä teen silloin tällöin hoitokäsittelyn (n. kerran kuussa), sillä koen sen syväpuhdistavan hiukseni hellävaraisemmin kuin kaupan syväpuhdistavat shampoot. Käytin tässä pitkään rakennepaikkaavaa hiusnaamiota hoitoaineena, mutta lopetin myös tämän. Kyseiset tuotteet kun toimivat paremmin kuuriluontoisina ja näin käytettynä hiukseni itse asiassa voivat taas paremmin kuin ennen.

Mietiskelin, että kun kaikki muukin on nykyään muotia olla todella luonnonmukaista, terveellistä ja funktionaalista, pitää kosmetiikankin mielellään olla aina jotenkin erityisen "hoitavaa" tai hyväksi. On BB voiteita ja hoitavia muotoilutuotteita. Miettiä voi, onko se tarkoituksenmukaista? Voisivatko esimerkiksi hiukset paremmin sillä perinteisellä perushoidolla, yhdistettynä ulkonäköä tukeviin muotoilutuotteisiin (jotka tarkoitettu kuumamuotoiluun, käsiteltävyyden helpottamiseen tai ulkonäön parantamiseen) ja vaikkapa muutaman kerran kuussa tapahtuviin syvähoitoihin. Vai pitääkö hiuksiin lykätä superhoitavia naamioita, öljyjä ja monitehoisia muotoilutuotteita päivittäin. No mielipiteitä ja hiuslaatuja on varmasti useita. Omiin hiuksiini on hoitojen riisuminen tehonnut ja se riittää.

Vielä yksi asia todettiin sekä minun, että kampaajani toimesta - suoristusraudat voisi kaikki heittää saman tien kaikki kaatopaikalle - ne ovat suorin tie hiusten pilaamiseen.

Ps. Missään nimessä ei ollut tarkoitus arvostella ammattilaisen oikeutta palkkaansa (vaikkakin epätasa-arvo monien parturi/kampaamojen hinnoissa ärsyttää, kun verrataan vaikkapa miesten hiusten leikkuuta ja pitkien hiusten latvojen tasausta). Teksti oli tarkoitettu lähinnä pureskeltavaksi noiden hoitotuotteiden osalta.. Jokainen voi miettiä, olisiko tuossa jotain perää. Itse olen asiaa reilun kuukauden pureskellut ja ainakin jossain määrin todeksi omalla kohdallani havainnut. But take it with a grain of salt, niinkuin kaikki, minkä netistä löydätte. xo

2 kommenttia

  1. kiva että oli kiva kokemus :D kyllä niitä kivoja kampaajia löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli todella! Ja kyllähän useimmat kampaajat ovat tosi mukavia. Harvoin vain kokonaisuudessaan näin positiivista kokemusta on kohdalle sattunut. Antoi tosiaan myös miettimisen aihetta, mitä hiusten hoitoon tulee! xo

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig