Vaateostoksilla netissä

Kuinka suuren osan vaatteista, kengistä ja asusteista ostatte netistä? Kun itse aloin tätä asiaa pohtimaan, vastaus yllätti aika tavalla. Ostan edelleen suurimman osan vaatteista kaupoista, mutta nettiostaminen on ehdottomasti lisääntynyt, jos vertaan vaikkapa aikaan viisi vuotta sitten. Arvelisin suhteen olevan 40/60, nettikauppojen tappioksi.

Asun Helsingissä, hyvien ostosmahdollisuuksien äärellä, joten aiheellista on toki ihmetellä, miksi ylipäänsä netistä tilaan. Tärkeimpinä syinä lienevät valikoima, hinnat ja helppous. Juuri tuossa nimenomaisessa järjestyksessä. Mikään kivijalkakauppa ei kykene saavuttamaan sitä valikoiman laajuutta, minkä kuluttaja löytää tietokoneen ääreen istuuduttuaan. Netissä on helppoa vertailla tuotteita ja niiden hintoja toistensa kanssa. Käytän aina nettishoppailussa hyväkseni sivustoja, joihin on koottu eri nettikauppojen alennuskoodeja. Koodit saattavat olla alennusprosentteja ostosten hinnoista, tai vaikkapa ilmaiset postikulut. Vaatekauppoja.fi on hyvä ja selkeä sivusto alennuskoodeja etsivälle. Sieltä löytyy alennuskoodien lisäksi toiminto, jolla voit etsiä tiettyä vaatemerkkiä myyviä nettisivustoja. No vielä siitä helppoudesta! Usealla nettikaupalla on kotiinkuljetusmahdollisuus kun taas moni kauppa toimittaa tuotteet lähikaupan pakettiautomaatteihin. Tuotteita voi tilata vaikka useampaa kokoa kerralla jo kotisovituksen jälkeen palauttaa sopimattomat vaatekappaleet.

Netin kautta olen tilannut vaatteita, kosmetiikka, elektroniikkaa ja kodin tuotteita. Nettishoppailun vasta-alkajille ajattelin esitellä nyt muutaman hyväksi kokemani nettikaupan, joista on helppo kokeilut alottaa.


H&M on hyvin erikoinen yhden merkin liike siinä mielessä, että sen on onnistunut laajentamaan valikoimaansa usean merkin liikkeitä haastamaan. Olen tilannut H&M:ltä tuotteita lähes niin kauan kun yritys on Suomessa ollut. Aluksi kuvastojen, nykyään netin kautta. Parasta liikkeessä nettitilaamisen kannalta on palauttamisen helppous ja tilimahdollisuus. Erityisesti opiskeluaikoina opiskelijan kukkaro kiitti mahdollisuudesta maksaa tilaus erissä. Kaikki voivat varmaan olla yhtä mieltä yrityksen miellyttävistä hinnoista ja trendien harjalla pysyttelevistä mallistoista. Pitkäikäisyyttä ja laatuakin on mahdollista löytää, jos vain jaksaa keskittyä materiaaleihin.


Nelly.com on toinen jo pitkäaikainen suosikkini. Olen tilannut sieltä paitsi vaatteita, myös kenkiä ja asusteita. Kauppa tarjoaa sekä high end merkkejä, että edullisempia tuotteita niin vaatteiden, kosmetiikan kuin asusteidenkin parista. Nelly on parhaimmillaan mielestäni valikoiman suuruuden lisäksi siinä, että sieltä löytyy usein suomalaisista vaatekaupoista poikkeavaa tarjontaa. Jos olen esimerkiksi kivaa bilemekkoa vailla, käyn yleensä ensimmäisenä vilkaisemassa Nellyn sivut. Olen tilannut itse tuotteet aina Klarna laskulla, mikä on mielestäni hyvä ja turvallinen maksutapa.


Kolmantena ajattelin heittää mukaan villin kortin, josta olen tilannut vain kerran, mutta jonka palveluun olin tyytyväinen. Voitte käydä lukemassa hääkenkientilauskokemuksestani Footway kenkäkaupassa täällä. Kengät voivat olla hieman mutkikkaita tilattavia kokonsa ja muidenkin ominaisuuksiensa puolesta, mutta olen vuosien saatossa tehnyt useatkin onnistuneet kenkäostokset netin kautta. Palautukseenkin on tosin useampi pari lähtenyt.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig