My wedding dress

Ei, en aio näyttää teille hääpukuani kuin vasta häiden jälkeen. Halusin kuitenkin kertoa oman kokemukseni häämekoista ja ratkaisun, jonka sen suhteen tein.

Kerroinkin aiemmin, että en ollut varma mistä häämekon hankkisin. Vuokramekkovalikoimat ovat todella rajatut - etenkin minun koossani, joten se rajautui ulos heti itse tekemisen jälkeen. Kävin sovittamassa myös mekkoja morsiusliikkeessä, mutta loppujen lopuksi en kuitenkaan halunnut laittaa 1000€ yhden päivän mekkoon.

Päädyin tilamaan mekon netistä, omilla mitoillani teetettynä. Yrityksen sivuilta valittiin siis malli ja mekon pystyi tilamaan joko vakiokokoisena tai omilla mitoilla. Minä valitsin jälkimmäisen vaihtoedon. Itse mekko tehtiin Kiinassa, josta se myös lähetettiin UPS:in välityksellä Suomeen. Tein tämän ratkaisun täysin tietoisena siitä, että saattaisin hyvinkin menettää ne muutamat sataset, jotka mekkoon laitoin, koska mittatilausmekoilla ei palautusoikeutta ollut.

Luin kaikki jutut, joita näistä yrityksistä satuin netistä löytämään. Pääosahan niistä on negatiivisia. Osittain ihan varmasti syystä, mutta morisuslehdet ja sivustot haluavat luoda noista huonoa kuvaa myös ihan oman bisneksensä vuoksi. Uskaltauduin kuitenkin valitsemaan yhden yrityksen sen perusteella, että siitä löytyi myös aidon oloisia, positiivisia arvioita ja koska tiedän ihmisen, joka onnistuneesti tuolta on tilannut.

No mitä sitten sain? Sain kauniin häämekon omilla mitoillani alle puoleen hintaan (kun vertaa morsiusliikkeiden pukuihin). Itse asiassa mekon muhkeus ja monet kerrokset yllättivät positiivisesti. Sain omasta mielestäni siis enemmän, mitä maksoin. Mekko saapui nopeasti ja ennen mekon menoa tilaukseen yritys vielä varmisti minulta jotain asioita, jotta puku varmasti olisi oikeanlainen.Mihin kannattaa varautua ja kiinnittää huomiota:

- Mittaus : Kannattaa jättää jonkun toisen (mielellään ammattilaisen) tehtäväksi. Itse mitattaessa mittanauhaa on vaikeaa pitää suorassa ja mitat menevät helposti metsään. Useat yritykset lisäävät helmaan ekstraa. Lue mittausohjeet tarkasti.
- Kaupan ehdot : Nettisivut kannattaa lukea todella huolella läpi ennen tilauksen harkintaa.
- Maine : Etsi netistä ja YouTubesta luotettavan oloisia arvioita yrityksestä.
- Saat, mistä maksat : Mekot tehdään kiireessä, joten niissä saattaa hyvinkin olla muutama langanpätkä roikkumassa tai paljettia löysästi ommeltuna tms. Omassa mekossani helman pitsikirjailu on esimerkiksi ommeltu helmaan kun kalliimmassa mekossa se varmaankin olisi "osa kangasta". Eli pari, kolme sataa maksamalla voit saada kauniin mekon, mutta laatu ei todennäköisesti ole 1000-2000 mekkojen tasolla.
- Tutustu mekkoihin ja niiden materiaaleihin huolella : Itse aluksi haaveilin täyspitsisestä mekosta, mutten uskaltanut sellaista netistä tilata kun en jaksanut uskoa pitsikankaiden laatuun. Myös täysin tyköistuvaa mekkoa en halunnut tilata, koska siinä on enemmän riskejä virheille ja istuvuuden ongelmille. (Tilaamani mekko on ylhäältä istuva, olkaimeton sweet heart ja alhaalta kunnon tylliunelma) Paljetteja tai helmiä en myöskään halunnut mekkooni, koska pelkäsin niiden olevan halvan ja muovisen näköisiä.
- Lisämaksut : Mekot tulevat nettikaupoissa lähinnä Kiinasta, jolloin joudut maksamaan mekon hinnan lisäksi ALV:n, tullimaksun ja kuljetusyrityksen tullausmaksun. Siis huomattavan lisän mekon alkuperäishintaan.

Kaiken kaikkiaan voin kertoa tilauksen olleen positiivinen, joskin lopputuloksen jännityksen vuoksi aika hermoja raastava kokemus. Jos päätät mekon netistä tilata, suosittelen pohjatyön kunnollista tekemistä. Itse käytin reilun kuukauden yritysten vertailuun ja mekkojen välillä pähkäilyyn. Mutta niin, onnistuin tilaamaan kauniin ja näyttävän mekon noista kovinkin parjatuista nettikaupoista. Suosittelen tosiaan tekemään omat selvitykset liikkeistä, mutta omani tilasin JJsHousesta.

2 kommenttia

  1. Voi että on ihana nähdä sitten joskus sinut morsiuspuvussasi, olet niin kaunis jo muutenkin ja hääpäivänäsi varmasti aivan tyrmäävä!

    VastaaPoista
  2. Susu: Oi voi, kiitos ihana! :) Kauniit sielut näkevät kauneutta muissa. xo

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig