So, you want a cute puppy..

Koiranpennut ovat ihania ja suloisia. Pentuja nähdessä herää usein ympäristöön kova pentukuume. Ajattelinkin kertoa, millaiselle ihmiselle pennun hankinta sopii:

Ihmiselle, joka tykkää leikkiä - joka-aamuinen "missäpissa" leikki saa aamun reippaasti käyntiin.

Samaan kategoriaan lienee menee ihminen, joka tykkää yllätyksistä - koiranpentu muistaa usein yllättää isäntänsä/emäntänsä strategisesti sijoitetulla pissalla, johon astuminen taatusti yllättää. Myös piiloon tehtyihin kakkayllätyksiin kannattaa varautua.

Ihmiselle, joka pitää kivusta - koiranpennuilla on terävät hampaat ja niitä koetellaan kaikkeen mahdolliseen.

Ihmiselle, joka tykkää ulkoilla - jos pissakakkayllärit eivät ole toivottuja, pentua täytyy käyttää ulkona kun se herää, kun se on syönyt, kun se on leikkinyt, ennen kuin se menee nukkumaan, näiden kaikkien välissä... Käytännössä aluksi olisi hyvä asua ulkona... teltassa. Kerrostaloasuminen tuo oman pikantin haasteensa tähän kuvaan.

Ihmiselle, joka haluaa harjoitella tulevaa vauvaa varten - koiranpentu herää usein yöllä.. ja hyvin aikaisin aamulla. Päivät ovat puolestaan hyvää nukkumisaikaa. Unirytmi muistuttaa hyvinkin vauvaperheen arkea.

Ihmiselle, joka tykkää käskyttää ja toistaa itseään - armeijahenkisille hyvää harjoitusta on kieltojen ja käskyjen takominen pennun päähän, josta ne heti seuraavassa hetkessä putoavat. "Ei" sana tulee äärimmäisen tutuksi ja lempeämpiluontoinenkin yllättää itsensä hermostumasta ja äänen kohoamisesta.

Ihmiselle, joka on sosiaalinen - ellet ole sattunut saamaan pelokasta pentua, ovat pennut yleisesti ottaen ylisosiaalisia. Ne haluavat moikata joka ikisen ihmisen ja koiran. Ja ihmiset tulevat kauempaakin pennun nähtyään rapsuttelemaan ja silittelemään. Ei kuuloonkaan, että pentua voisi vain nopeasti käyttää vähän ulkona.

Ihmiselle, joka tykkää siivota - joudut moppaamaan vähintään joka toinen päivä ja imuroimaan useamman kerran viikossa, puhumattakaan jokapäiväisestä pissojen ja kakkojen siivoamisesta. Jos et siis halua talosi haisevan koiralta ja pissalta.

Ihmiselle, joka ei välitä naapureiden mielipiteistä - tämä on lähinnä suunnattu kerrostalojen asukeille. Koiran käskyttäminen ja pennun raisut leikit saattavat erityisesti "ei koiraihmisten" korvaan kuullostaa pahalle. Pentu saattavat myös haukkua tai inistä, eikä siinä katsota kellonaikoja. Toivottavasti sinulla on siis paksu nahka tai ymmärtäväiset naapurit.

Jos nämä kohdat sinuun pätevät, niin go ahead! Saatat saada tällaisen mussukan, joka raivostuttavimmillaan saa otsasuonen pullistumaan, mutta joka ihanimmillaan saa kaiken tämän tuntumaan vaivan arvoiselta! <3 p="">

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig