Desperate housewife - kodin siivouksen pikku apurit

Minun on jo pidempään tehnyt mieli kirjoitella kodinhoitoon liittyviä postauksia, mutta olen aina jättänyt ne tekemättä epäkiinnostavina tai blogini aihepiiriin kuulumattomina. Ajattelin nyt kuitenkin pyörtää päätökseni ja silloin tällöin saattaa kotijuttujakin tulla "desperate houswife" otsakkeen alla. Kokkausta, kodin organisaatiota, siivousvinkkejä jne.

Kaikkihan tietää, miten työtä kuin työtä on hauskempaa tehdä silloin kun välineet ovat kunnossa. Sama pätee siivoukseen. Kun siivousvälineet ovat kunnossa, niitä on riittävästi ja ne ovat helposti saatavissa, tulee päivittäisestä siistimisestä ja viikottaisesta siivoamisesta no... kohtuullisen miellyttävää. Itse voin myöntää joskus siivoamisesta jopa nauttivani.

Ajattelinkin ensimmäiseksi esitellä siivouksen kolme pientä apuria, jotka koen arkeani kovasti helpottavan. Hieman eri tavoin tosin..


Pölyjen pyyhintä on se juttu, mistä vähiten olen aiemmin pitänyt, mutta nykyään se käy todella helposti tuollaisen Swiffer pölyhuiskan avulla. Yhtä vaihtopäätä voi käyttää useamman kerrallan ja huiska kerää pölyn itseensä, ei vain siirtele sitä paikasta toiseen.

Multimediapyyhkeiden ostoa voin myös lämpimästi suositella. Kaukosäätimet, näppikset ja puhelimet ovat todella likaisia, mutta jostain syystä niiden pyyhkiminen tahtoo jäädä välistä. Pyyhkeiden avulla ne saa helposti ja tehokkaasti pyyhkäistyä puhtaaksi.

Kumihanskat ovat minulle yksi tärkeimmistä siivouksen apuvälineistä. Kädet ja kynnet kiittävät kun siivotessa ja tiskatessa hanskat vetää käteen. Käsiin voi jopa levittää voiteen hanskoihin vaikuttamaan siivouksen ajaksi.

2 kommenttia

 1. Minusta on kiva lukea myös kodinhoitoon liittyviä postauksia ja kun tämä on sinun blogisi niin sinähän voit kirjoittaa siitä mistä haluat :)

  Enpä ole tuollaiseen pölyhuiskaan koskaan tutustunut, mikrokuituliinalla pyyhin pölyt ja kumikäsineitäkään en osaa jotenkin käyttää siivotessa. Syytä kyllä ehkä olisi, kyllä sen huomaa että kädet siinä hiukan kärsii kun pesuainevedessä niitä liottaa.

  Mitäs muuten karvavauvalle kuuluu?

  VastaaPoista
 2. Susu: Niin kyllä yritän parhaani mukaan ajatella, mutta joskus sitä luo ihan turhia rajoja itselleen. Ehkä näistä kodinhoitojutuista kirjoittamisessa arveluttaa sellainen tietynlainen leimaantuminen, mutta ehkä se on vain omassa mielessä sekin. :)

  Pölyjen pyyhinnässä minua nimenomaan riepoi se luutun kanssa heiluminen ja että koriste-esineet piti pyyhkiä jotenkin niin tarkasti erikseen. Tuolla saa helposti ja nopeasti vain pyyhkäistyä pinnat ja esineet läpi, jos niissä ei varsinaista likaa ole.

  Karvavauvalle kuuluu hyvää! :) Tuntuu, että se kasvaa joka päivä. Kovasti tykkää sylissä istuskella (lue nukkua), mutta leikit on rajut niinkuin pojilla pitääkin.. :) Se on tosi ihana ja sosiaalinen ainakin vielä kaikkia koiria ja ihmisiä kohtaan. Saa vähän jopa toppuutella, ettei jokaista ihmistä jäisi jututtamaan!

  xo

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig