Sisustusprojekti - makuuhuoneen verhot osa 2 & muita uusia hankintoja

Muutamia palasia taas meidän pikkuhiljaa uudistuvasta sisustuksestamme.

Aivan ensinnäkin haluan oikaista niiden ihmisten käsitykset verhojen ompelusta, jotka ajattelevat sen olevan helppoa "suoraan ompelua". Voihan se olla helppoa, jos lopputuloksesta on valmis joustamaan vetävien saumojen ja huonosti laskeutuvan kankaan muodossa. Mittasin ja silitin makkarin verhojen saumoja ennen ompelukoneen esiin ottamista muutaman päivän. Vasta sen jälkeen pääsin "ompelemaan suoraan". Halusin kauniisti laskeutuvaan, raskaaseen kankaaseen sopivan rypytysnauhalla tapahtuvan kiinnityksen. Stockmannilta löysinkin tähän sopivaa n. 8cm levyistä monitaskunauhaa. Suosittelen.

Verhot ovat siis valmiit. Valmiina on myös perjantaina kotiutuvan koiranpentumme peti, jonka virkkailin Fiilistelijän pilvilinnoja blogisti Rillan neuvoja mukaillen. Tein pedistä hieman isomman, koska meille on isompi koirarotu tulossa. Kavensin myös reunoja pikkaisen ylöspäin virkatessa, jotta laidat pysyvät paremmin paikallaan. Virkkasin pohjan ihan käytännön syistä tummemmalla kuteella.


Kukkaset tuovat niin paljon iloa ja kauneutta kotiin. Nyt alkaa olla jo luonnon kukkien aika, joten kaupasta ostetun puskan sijaan suosittelen keräämään kimput kodin läheltä. Meillä kuitenkin ostettiin omaksi ja viikonloppuvieraiden iloksi pinkkejä neilikoita.

Toinen Kodin1:sen Yllätyspäivien alennuskupongeista sijoitimme valaisimeen. Meillä on olohuoneessa kaksi sohvaa, joista suurempi on telkkaria vastapäätä. Pikkusohva on puolestaan ikkunaseinällä, ikkunoiden välissä. Sohvan taakse olevalle seinämälle suunnittelimme jotain taulua, mutta koska emme vain löytäneet mitään silmää miellyttävää, päätimme toteuttaa haaveeni tuollaisesta suuresta "kuplalampusta". Lamppu tuo kivasti tunnelmaa ja mielenkiintoa, luoden mukavan kokonaisuuden sohvan kanssa.

3 kommenttia

 1. Ihana verho :) Tosi hienon koiranpedin oot tehnyt, voin kuvitella että koissu mielellään tuolla köllii. Pohjalle vielä jotain pehmeitä fleecepeittoja tms. mitä koira saa sitten möyhiä itselleen sopivaksi pesäksi. Ainakin meidän chihu tykkää aina järjestellä peitot ihan omaan malliinsa :)

  VastaaPoista
 2. Huh kun on upea lamppu,,,,Muistuttaa sitä jotain designvalaisinta! Hauska idea koiran pediksi. Oon vain nähnyt tuollaisia sisustuskoreja jossain;-)

  VastaaPoista
 3. Susu: Kiitos, verhoihin olen kyllä tosi tyytyväinen! :) Koiran pedistä aion tehdä vielä vähän paremman version kun pentuvaihe on ohi, mutta ihan mukavahan siitä tuli näin ensimmäiseksi yritelmäksi. Ompelin sänkyyn pienen patjan, mutta täytynee vielä jokin filtti tai pyyhe sinne laittaa! Yksi ylimääräinen fleece taitaa kaapista löytyäkin. :) xo

  Reetta: Joo, kovin muistuttaa sitä italialaista valaisinta - olisikohan muistaakseni nimeltään Arco valaisin. :) Matonkuteista saa kyllä virkkaamalla kivoja juttuja! Noita sisustuskoreja olen itsekin ihastellut ja kun bongasin Rillan blogista tuon sänkyidean, täytyi sitä heti kokeilla. xo

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig