Tradition of the Crib

Jos olette nähneet Da Vinci koodin tai katselleet vaikkapa Borgiat sarjaa, teillä on jonkinlainen kyky aavistaa tunnelma, jossa tänään sain puolituntisen viettää. Tuomiokirkon krypta oli valaistu kynttilöin ja holvikaarten hämyyn oli koottu toinen toistaan kauniimpia jouluseimiä.

Kyse on Italialaisen seimitaiteen ja -perinteen näyttelystä, joka on avoinna 9.12.2013-6.1.2014. Jos pääkaupunkiseudulla liikutte, suosittelen näyttelyyn tutustumaan. Se on maksuton ja auki jokaisena viikonpäivänä (poikkeusajat ja lisätietoa näkyy nettisivuilta http://www.jouluseimet.fi/ )


Jotkin seimestä oli hyvin pieniä, kun taas toiset lähes pienen huoneen kokoisia teoksia. Yhtä kaikki, yksityiskohdat tempasivat mukaansa, eikä ihan kaikkiin pieniin juttuihin edes ehtinyt huomiota kiinnittää, koska ei kehdannut kovin pitkään yhtä seimeä tuijotella ja viedä tilaa muilta katselijoilta. Yllättävän paljon oli ihmisiä näyttelyä katsomassa. Valaistus oli tosiaan hieman heikko, enkä ottanut salamaa mukaan, mutta tässä  maistiaisia näyttelystä myös teille, jotka ette paikan päälle pääse.


Suosittelen käväisemään! Lastenvaunuillakin paikan päälle pääsee, sillä käynti on Tuomiokirkkoon Kirkkokadun päädystä, katutasolta. Tosin pienimmät eivät välttämättä ilman apua yltä teoksia itsenäisesti katselemaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig