ramble about morning routines

Minusta on aina hauskaa huomata, miten erilaiset ihmisten aamurutiinit saattavat olla. Itse tykkään herätä rauhassa ja syödä aamupalan heti ylös noustuani. Vasta sitten suihkuun, hiukset ja meikki. Vaatteet päälle ja päivä voi alkaa. Ammattikorkea-aikoina kiireaamuina saatoin mielummin laittaa hiukset kuin meikin. Nykyään taitaa mennä toisinpäin. Hiukset sitaistaan jotenkin, ellei ne itsestään asetu hyvin auki. Aamulenkkiäkin yritin yhdessä vaiheessa sijoitella rutiineihini aamua piristämään. Kyllähän se piristi ja toi hyvää oloa, mutta en vain saanut siitä pysyvää tapaa. Varmaan pitäisi hankkia se koira, että tulisi tekosyy aamulenkkeilyyn. Vaikka tällaisina tuulisina ja sateisina aamuina sitä kyllä arvostaa, ettei tarvitse lähteä ulos.

Aamupalakin on aika mielenkiintoinen juttu. Minulle kahvikupponen on yksi tärkeimmistä aamiaiselementeistä. Sen kylkeen täytyy saada jotain hiilareita - leipää mieluiten, joskus muroja tai puuroa. Mies on puolestaan tottunut syömään mysliä aamulla. Toiset eivät voi syödä aamulla mitään ja toiset taas haluavat jotain hieman raskaampaa ja proteiinipitoisempaa.

Entäpä kuuluuko aamuusi jokin media? Itse saatan aamulla yksin ollessani lukaista muutaman blogin. Toisille aamulehti on se juttu, jotkut puolestaan napsauttavat telkkarin tai radion päälle heti aamusta. Yleensä kuitenkin tykkään olla aamut mediapimennossa. Joskus musiikki (levyltä, ei radiosta) voi olla paikallaan. Mies tilasi juuri viikonloppuhesarin, joten sitäkin vähän testaillaan. Ihan vakuuttuneita emme taida vielä kumpikaan tuosta lehdestä olla.


Yllä sunnuntaina huvikseni näpsäisemä kuva kasvoista ennen ja jälkeen meikin. Jos vanhenemisessa ei mitään muuta hyvää olisikaan, niin se ainakin, että olen oppinut pitämään kasvoistani yhtä lailla ilman meikkiä ja meikin kanssa. Meikkailen kuitenkin lähes joka päivä. Koska se on kivaa ja välillä huonosti nukutun yön jälkeen sitä vain arvostaa mahdollisuutta loihtia kasvoille hieman pirtsakampi yleisilme.

Mielenkiintoista olisikin kuulla teidän aamurutiineistanne! Millaisia ne ovat ja onko ne muuttuneet miehen/lapsen/lemmikkieläimen/työn/tms. myötä?What kind of morning routines do you have?

I personally like to wake up slowly and wake up a bit earlier rather than sleep late and hurry through morning routines. I like to eat my breakfast when I get up. Then shower, makeup, hair and clothes. I used to do my hair first and then see how much time I had for my makeup. Nowadays I always put my makeup on first and hair... well I just keep it simple. 

Coffee is essential part of my breakfast. The other part is bread. Sometimes some oatmeal, yogurt, fruits... When I am alone I might read few blogs while eating my breakfast. When I have company I don't have any media on. Sometimes music can be nice in the morning. No radio though. 

Above there is a picture of me before and after my morning routines - ready to start my day!


5 kommenttia

 1. Mä en syö aamupalaa - vesilasin kera berokan yleensä hörpin. Herään yleensä aika viimetipassa, joten hyvä jos suihkussa ehdin käydä. Onneksi ei tarvii töihin meikata. :-) Viikonloppuna tietysti ehtii aamullakin tehdä monenmoista!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis meikki ja nätti olet ilmankin ;) Mä yleensä syön aamupalaksi puuroa, meikkaan ja puen päälle. Herään vähän yli puol tuntia ennen lähtöä :D

  VastaaPoista
 3. Hello!
  It's nice you shared the morning routine. For me it seems impossible to wake up earlier and shower in the morning after only 5 hrs sleep...I prefer to shower before bedtime, but my hair is always flat because of that. Maybe it would be a good idea to take your example:).
  Have a nice time!
  Oana

  VastaaPoista
 4. Sini: Se on kyllä hassua - itse en missään nimessä pysty olla ilman aamupalaa. Tai ehkä pystyisin, mutta lounas pitäisi syödä sitten todella aikaisin! :) Minäkin olen joskus ollut todella aikaisin alkavassa työssä, jonne ei tarvinnut meikata ja se kyllä helpotti viiden aamuja huomattavasti! xo

  VastaaPoista
 5. Minna Rosé: Heh. :D Minä tarvitsen mielellään sen puolitoista tuntia aamuun. Tuntikin riittää.. puoli tuntia onkin sitten ihan liian vähän! :) Mutta luulen, että ne ihmiset, jotka eivät aamuisin käy suihkussa, voivat yleensä myöhemmin herätä. Ja kiitos! :) xo

  Oana: Yes.. I hate to go to sleep with wet hair and I love the fresh feeling that the morning shower gives! :) But I know many people prefer to take the shower in the evening. Oh, how come you sleep so little time!? I need my 7-8 hours so that I feel energized and happy. You need to sleep more girl! ;D xo

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig