How to look cute when pregnant part 1 - outerwear

Heti alkuun - ei, en ole raskaana. :) Olen kirjoitellut joskus pukeutumisoppaan eri vartalotyypeille tänne blogiin ja ajattelin, että haluan laajentaa sitä vielä hieman.

Raskaanaoloaika on naisen elämässä monin tavoin ristiriitaista aikaa. Onnea, epävarmuutta, pelkoja, iloa ja riemua. Suhde omaan vartaloonkin voi tuolloin olla ristiriitainen. Mieli voi olla täynnä iloa ja ihailua siitä elämän ihmeestä, jonka naisvartalo kykenee tuottamaan. Monet todella kokevat raskaana olevan vartalonsa kauniiksi - vauvakumpu onkin mielestäni yksi suloisimpia näkyjä. Toisaalta painonnousu ja uusi vartalon muoto voi tehdä pukeutumisen haasteelliseksi ja turhauttavaksi.

Monet raskaana olevat naiset saattavat yrittää sinnitellä ihan normaalin vaatevarastonsa turvin läpi raskauden, mutta ensimmäinen neuvoni on se, että hanki muutama kappale mama malliston vaatteita. Oikeasti. Ne tulevat helpottamaan elämää todella. Ja kun kyseessä on kuitenkin yksi elämän suurista asioista, ei ne muutamat kympit ole hukkaan heitettyjä, vaikka saattaa tuntuakin, että mitä sitä parin kuukauden vuoksi uutta hankkimaan. Mama vaatteita monet myös kierrättävät sisarusten ja ystävien kesken, mikä onkin fiksua, koska vaatteet ovat yleensä hyväkuntoisia kun tarve niille on mennyt. Toisaalta monet jutut vaatevarastossa kyllä kääntyvät hyvin raskaudenajan vaatteiksi, joten kaikkea ei tarvitse uusiksi laittaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos otat tavallisia toppeja ja neuleita käyttöön raskaudenajan vaatteina, saattavat ne venähtää vauvamahan kasvaessa niin paljon, että raskauden jälkeen niitä ei enää voi käyttää.

Outerwear:


Ensimmäisessä osassa pari ideaa ulkovaatteiden suhteen. Kesällähän huolta ei juurikaan takin suhteen ole, koska sitä ei tarvita. Välikausina ja talvella tilanne on toinen. Jos vatsakumpu on suurimmillaan kylmimmän talven aikana, ei taida olla juuri muuta mahdollisuutta kuin marssia takkikauppaan - etenkin jos ulkoilu on lähellä sydäntä. Alku- ja lopputalven, sekä välikaudet voi päästä läpi hieman edullisemmin, fiksummin ja jopa omaa vaatekaappia hyväksikäyttäen.

Poncho on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua takkiin satsata, mutta jonka omasta vaatekaapista ei sopivaa takkia valmiiksi löydy tai A-linjaisille tai väljemmin leikatuille takeille ei myöhemmin tule käyttöä. Ponchot voivat olla todella tyylikkäitä ja saappaisiin yhdistettynä ihana syysasu oli sitten raskaana tai ei. (Olivia oikeassa  kuvassa ei tietystikään ole raskaana, mutta hyvin voin asun kuvitella raskaana olevan naisen päälle.)

Toinen vaihtoehto on hieman reilummin leikattu (kaksirivinen) kipparitakki, tai muu keskivartalolta suoraan tai a-linjaisesti leikattu takki. Jos tällainen vaatekaapista jo löytyy, niin hyvä niin. Tällaisen takin investointi ei pitkällä aikavälilläkään ole huono ajatus, sillä sille varmasti löytyy käyttöä raskauden jälkeenkin. Loppuraskauden aikaan takin voi jättää auki ja kaulaan sitaista pitkä, paksu huivi, joka suojaa vatsaa. Kipparitakit ovat siitä hyviä, että niissä etuosa menee kaksinkerroin vatsan päälle, jolloin auki pidettynä kangasta todennäköisesti riittää koko vatsakummun peitoksi.I made a blog post series about dressing different body types. This is some kind of extension of it - namely pregnant body. 

Pregnancy is amazing time in woman's life it usually is filled with different emotions - both positive and negative. Happiness, joy, different kind of fears and insecurities. Mothers and fathers are filled with awe in front of the miracle of life. Woman's body can make that miracle happen. Pregnant body is beautiful but it can be frustrating and difficult to dress. 

Many women are trying to get through their pregnancy with their regular clothing. The thing is though, using a little bit money to buy few key pieces is worth it. Trust me. It will make your life and pregnancy that much more enjoyable and after it is over, you can always give those things to your sisters, friends, women's shelters etc. You can also use your old clothes, but just remember that your tops most likely are unusable after giving the birth because they will stretch out.

I will talk about those key pieces later, but today I will give few tips for you fall, winter and spring moms about outerwear.

If you live up north where there is snow and cold weather, and you are going to have most of your showing pregnancy at those cold winter months (and you like to be outside) you may just have to buy a proper winter coat. If you live in places where it gets just a little bit chilly or your showing pregnancy is mostly on fall or spring you might be able to just use your own wardrobe or buy something you can use also after the pregnancy. Ponchos and capes are amazingly stylish and comfy options for fall moms to be. You can find them in very affordable price point and you can totally rock them after the pregnancy. Actually the picture above you can see Olivia Palermo in poncho - she actually isn't pregnant but her outfit would go well with pregnant figure. The other option is to go with loose fitted, double breasted or a-line coat. Those coats you may already find from your wardrobe and they are timeless so you can use them after your pregnancy. The very late state you can always keep your coat open and use a big scarf to protect your tummy.

How to look cute when pregnant part 2 - personal touch

4 kommenttia

  1. Kelpuuttaisin mielelläni kaikki noista vaatteista kaappiini, vaikken olekaan raskaana :D

    VastaaPoista
  2. bySarina: Kiitos kaunis! Kiva, että tykkäsit. :) xo

    VastaaPoista
  3. Minna Rosé: Heh! Niinpä.. kyllä itsekin noihin ihastuin, mikä näyttää vain sen, että kyllä raskaanakin ollessa voi pukeutua kivasti jos haluaa. :) xo

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig