Vinkkejä opiskelunsa aloittavalle - osa 1 (ruoka)

Monella syyskuun alku on tarkoittanut muuttoa pois kotoa uuteen kaupunkiin, opiskelujen aloittamista ja opiskelijaelämään tutustumista. Ajattelinkin koota muutamaan postaukseen vinkkejä opiskelijaelämän aloittamista helpottamaan.

Ensimmäisenä haluan jakaa helpon ja edullisen reseptin, josta riittää syötävää yhdelle ihmiselle moneksi päiväksi. Voit pakastaa pataa  aina muutaman annoskoon verran, jos viikko samaa ruokaa syöden ei kuulosta houkuttelevalta. Tärkein vinkkini kuitenkin on se, että käy ihmeessä syömässä koululla aina kuin voit! Opiskelijaravintoloissa ruoka on todella edullista ja monipuolista.


Helppo meksikonpata: 

tarvitset:

400g sika-nauta jauhelihaa
riisiä (itse teen aina 4 annoksen verran)
1 isohko sipuli
1 purkki tomaattimurskaa valkosipulilla maustettuna
1 tölkki valkoisia papuja (tomaattikastikkeessa, jonka kuitenkin huuhtelen aina pavuista pois, koska se ei maistu hyvältä)
1 paprika

mausteet:

suola (n. 2 teelusikkaa)
paprikajauhe
1 kanaliemikuutio
mustapippuri (käytin sitruunapippuria)
oregano (tai jotain muuta, makusi mukaan)
sweet chili kastiketta (maun mukaan)

Kypsennä jauheliha pannulla sipuleiden kanssa pannulla. Lisää n. 2tl suolaa, paprikajauhetta n. 1tl ja pippuria makusi mukaan. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää paprikakuutiot/suikaleet. Keitä riisi pussin keitto-ohjeen mukaan suurehkossa kattilassa (jonne kaikki ainekset lopuksi yhdistetään), mutta lisää keitinveteen kanaliemikuutio. Lisää kypsän riisin joukkoon pavut, tomaattimurska ja jauheliha. Mausta oreganolla ja sweet chili kastikkeella makusi mukaan. Maista suola ja pippuri- itse en kanaliemikuution ja jauhelihan suolan lisäksi enää lisäsuolaa kaivannut, pippuria lisäsin reilusti. Anna hetkisen makujen yhdistyä aivan hiljaisella lämmöllä.

Kasvisversion meksikonpadasta saa korvaamalla liha soijavalmisteella ja kanaliemikuution kasvisliemikuutiolla.

Schools have started and I wanted to make mini series for new students out there. First part is about food. This stew recipe is easy to make and affordable - perfect for students. One person will eat from it several days, and you can also freeze it if needed.

You need:

400g mince meat
rice (I make 4 portions for this recipe)
1 large onion
1 tub/can of crushed tomatoes spiced with garlic
1 can of white beans (if they are in tomato juice, wash it off from the beans)
1 bell pepper
*
salt (circa 2 tea spoons)
paprika powder (sweet pepper)
1 chicken stock cube
black pepper
oregano (or any spice you might think is appropriate)
sweet chili sauce

Sautee mince meat and onions. Spice them with circa 2 tea spoons of salt, 1 tea spoon of sweet pepper powder and some black pepper. Add the bell peppers in the end. Make the rice according the instructions of the packaging, but add in the chicken stock cube.  When rice is done, add beans, crushed tomatoes and mince meat mixture. Taste it and spice the stew with sweet chili sauce, black pepper and oregano to your liking. Add salt if needed. Let it settle on the stove for a while in low heat.

You can make this recipe vegetarian by replacing the meat with soy mince and the chicken stock cube with vegetable stock cube.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig