Jyväskylän kahvilasuosikkini

Jyväskylän kahvilakulttuuri on kohtuullisen rajoittunutta. Itse en nauti ostoskeskuksien yhteyteen rakennetuista kahviloista, joten Mummon pullapuodit ja Elosen kahvila tippuvat näin ollen omalta suosikkilistaltani heti pois. Jotenkin ne eivät vain ole sellaisia rentoja, mutta tunnelmallisia oleskelupaikkoja, mitä kahviloiden tulee mielestäni olla. Muutama helmikin Jyväskylästä kuitenkin löytyy.

Kaksi ehdotonta suosikkiani ovat Toivolan vanhan pihan kahvila Muisto, sekä Vaajakoskella sijaitseva Naissaaren kahvi- ja juhlahuone.

Kahvila Muisto on minulle kohtuullisen uusi tuttavuus - ei kait se kovin kauaa olekaan keskustan kahvilatarjontaa ollut kaunistuttamassa. Muiston parasta antia on kaunis ja kiireetön miljöö. Erityistä kahvilassa on pöytiin tarjoilu (ainakin näin kesäaikaan terassilla). Kahvilassa on myös laaja leivonnaisvalikoima. Pientä miinusta kahvilalle tuli kuitenkin palvelusta (olisimme halunneet ehkä miettiä erikoiskahvivaihtoehtoja, mutta meidän oletettiin kysymättä tilaavan tavallista kahvia) ja kahvikuppien pienestä koosta (joskin 2€ hinta onkin kohtuullinen kaupungissa). Kahvilassa on ulkoilmaterassi, mutta myös kauniisti vanhaan tyyliin sisustetut sisätilat.Naissaaren kahvilaan kannattaa suunnata silloin kun omenapuut kukkivat. Ulkoilmaterassi on nimittäin omenapuiden reunustama ja aivan uskomattoman kaunis puiden kukinnan aikaan. Vaajakosken kanavan läheisyys tuo oman tunnelmansa kahvilaan. Kahvi- ja juhlahuoneen lounas on todella hyvä ja kakkuvalikoima suussasulava. Myös tämä kahvila on sisustettu vanhahtavaan tyyliin, mutta olen joskus miettinyt, että ihan pieni pintaremontti alkaisi kahvilassa olla jo paikallaan. Esteetikkona vaihtaisin myös kahvilan astiat uusiin ja kauniimpiin. Miinusta tietysti sijainnista (keskustan ulkopuolella), vaikkakin etelään matkaaville kahvila osuu suoraan matkan varrelle. Erityistä puolestaan vaihtuva taidenäyttely kahvilan seinillä. Tämä kahvila on minun suosikkini - sellainen olohuone, jonne mielellään vien vieraanikin istuskelemaan.Bonuksena täytyy toki vielä mainita yliopiston kahvilat - ovathan ne ankeita, mutta niillä on erityinen paikka sydämessäni. Vaikka et yliopistolla opiskelisikaan, kokeilehan vaikka kirjaston kahvilaa, missä kahvikuppi ja leivonnainen irtoaa varmasti edullemmin kuin ketjukahviloista. Plussaa tietysti opiskelijailmapiiristä.

kuvat: http://www.kahvilamuisto.fi & http://www.naissaarenkahvihuone.fi

My favorite cafes in my home town are Kahvila Muisto and Naissaaren kahvi- ja juhlahuone. I like their atmosphere and I feel like they are almost like my second living room. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig