long hair vs bob cut - part 2 [bob cut pros and cons]

Jatketaanpa siihen, mihin eilen jäätiin. Tänään vuorossa polkkatukan hyvät ja huonot puolet.

Plussat
Polkkatukka on ihanan kevyt ja huoleton. Aikaa sen laittamiseen pesusta föönaukseen kuluu vain murto-osa pitkien hiusten samaiseen prosessiin. Polkkatukka ei jää alle nukkuessa. Polkkatukkaa ei ole ihan pakko laittaa mitenkään - tosin tässä voi hiuslaatujen välillä olla eroa. Polkkatukan pesu on helppoa ja vaivatonta. Jopa hoitoaineen voi joskus halutessaan skipata välistä. Itse käytän polkkatukan hoitoon pääosin neljää tuotetta ja fööniä - shampoota, hoitsikkaa, muotovaahtoa ja hiusöljyä latvoihin. Polkkatukan leikkauttaminen ja värjäyttäminen on edullisempaa kuin pitkän tukan, eikä siihen mene niin pitkä aika (inhoan kampaajalla istumista). Se harvoin on huonokuntoinen ollessaan kohtuullisen uutta hiusta.  Polkkatukka on tyttömäisellä tavalla pirteä ja se voi olla myös erittäin naisellinen paljastaessaan kauniin niskan tai korostaessaan hentoja kasvoja.

Pros
Bob cut is very light, no fuss option. It takes very little time to wash it and blow dry it. It is not going to be on your or your partners way when sleeping. Most of the days you don't even have to style it at all (depending your hair type). It is easy to wash and you can skip the conditioner if you are lack of time. I use only 4 products on my hair - shampoo, conditioner, hair mousse (for blow drying) and hair oil at the ends. It is cheaper to get your hair cut and colored, plus it doesn't take as much time. It looks cute, girly and fresh - it can also look feminine, when it's done right.


Miinukset
Polkkatukkaa voi olla todella vaikeaa saada kiinni siististi silloin kun tarve vaatii. Kampausten variaatiot jäävät myös aika vähiin. Toisaalta eipähän tarvitse miettiä, mitä hiuksille tekisi, kun vaihtoehtoja on tasan yksi. Polkkatukkaa täytyy leikata usein, jos sen mallin haluaa säilyttää.  Polkkatukassa pienikin juurikasvu saattaa häiritä. Useat ihmiset leikkaavat polkan tilanteessa, jossa etsitään helppoutta elämään. Itseni mukaan lukien. Huomasin, että alussa en tuntenut polkkaa omakseni, koska tuo sama helppouden ajatus lipsahti sitten myös muun ulkoisen olemuksen ylläpitoon - meikkaamiseen ja pukeutumiseen. Siinä kun pitkät hiukset tuovat naisellisuutta ilman muuta korostusta koen, että (itselläni) polkkatukka vaatii kyllä kaverikseen hieman meikkiä ja ajatusta pukeutumiseen.

Cons
It is really hard to pull your hair back neatly. You don't have as many options to style it either. You have to cut it often to keep it's model. And if you color your hair, the roots look worse on bob cut than longer hair. People tend to cut their hair short when they need easier lifestyle - for example when they become moms. The thing is, when you get this kind of easy going haircut it is also easy to start forgetting to take care also other things in your appearance, such as makeup and clothes. Trust me, I know. When long hair bring femininity just because the nature of them for my appearance, I feel like with bob cut I actually need to use a little bit of makup to get the same effect.

Kaiken kaikkiaan kannustaisin kyllä ihmisiä kokeilemaan polkkaa jossain vaiheessa elämää! Siihen saattaa jäädä koukkuun. :) Itsehän päätin viime viikolla jälleen hiusten kasvatuksen aloittaa..


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig