My drug of choise

Koen syöväni kohtuullisen terveellisesti, mutta yksi pahe minullakin sentään on. Nimittäin makeat jälkkärit. Tykkään syödä iltapäiväkahvin kanssa jotain pientä makeaa - oli se sitten keksi, leivos tai muutama pala suklaata. Joskus harvoin illallakin saattaa makeahammasta kolottaa. Karkki ei ole minun drug of choise, vaan nimenomaan leivonnaiset ovat se juttu.

Nyt kunnon pakastimen saatuani olen löytänyt uuden, kivan ja kohtuullisen terveellisenkin jälkkärin:..nimittäin jäädytetyt hedelmät. Appelsiinejä ja klementiinejä pakastan kuorittuna ja paloiksi eroiteltuna. Pakastettu persikka on todella hyvää ja pakastetut viinirypäleet ovat lempparinaposteltavaa illaksi.

Mansikoista ja banaanista saatan hurauttaa pyreen, jonka pakastan muffinssivuoissa sorbet tyylisiksi jälkkäreiksi. Joskus mukaan pääsee myös jogurttia, jolloin jälkkäri muistuttaa vieläkin enemmän oikeaa jäätelöä. Jos ette muuta, niin kokeilkaa ainakin tuota viinirypäleiden pakastamista. Siihen jää koukkuun.. :)

My new favourite sweet snacks are frozen fruits. I love to frozen grapes, (peeled) peaces of oranges and peaches. From strawberries and banana I make pyree which I frozen in small muffin cups. Sometimes I put in also some yogurt which makes this dessert even more like ice cream. I like to eat something sweet with my afternoon coffee and occasionally in evenings, so these are perfect healthy options for that.

2 kommenttia

  1. Onpa ihana idea. Pitääpä kokeille, ainakin noita viinirypäleitä, ja miksi ei muitakin hedelmiä :)

    VastaaPoista
  2. maaria: Kokeile ihmeessä!! Erityisesti juuri nuo viinirypäleet ovat herkkua:)

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig