Jouluinen, helppo juustokakku

Kun makeannälkä yltyy liian suureksi, pyöräytän usein itselleni helpon ja nopean juustokakun. Itse teossa kestää vain n. 15 minuuttia ja raaka-ainelista on lyhyt. Kakkua on helppoa varioida vaihtamalla pohjaan tulevia keksejä ja maustamalla tuorejuustokuorrutetta eri tavoin. Tänään tein jouluisen version pikakakustani:Pohja:
n. 200 g joulupipareita
n. 4 rkl sulatettua voita
pieni loraus kahvia jos pannun pohjalle on jäänyt - pelkällä voillakin pärjää

Kuorrutus:
n. 1 dl sokeria
n. 1 tl vaniliinisokeria
200 g tuorejuustoa (Philadelphia original)
2 dl kermaa
kanelia

Reseptin määrät ovat arvioita. Itse en tämän kakun teossa käytä varsinaisesti mittoja.

Murskaa keksit niin pieneksi kuin pystyt. Lisää voi ja kahvi. Painele seos tiiviisti kakkuvuoan (jossa irroitettavat sivut) pohjalle.

Vatkaa kerma kohtuullisen kovaksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Itse en jaksa pelleillä liivatteiden kanssa, joten vatkaan kerman sen vuoksi hieman kovemmaksi, mitä vaikkapa kermakakkua kuorrutettaessa. Sekoita hetki pöydällä seissyt tuorejuusto (pehmenee ja on helpompaa sekoittaa) kermavaahtoon ja lisää sopiva määrä (n. tl) kanelia joukkoon. Kuorrute kakun päälle ja kakku jääkaappiin mielellään vähintään tunniksi seisomaan ennen tarjoilua. Poista vuoan laidat ja koristele piparilla ja kanelilla. Vanilijatangot näyttäsivät myös kauniilta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig