giving

Olen jo pari päivää yrittänyt inspiroitua kokoamaan jonkinlaista lahjaopasta tänne blogin puolelle. Sanomattakin lienee selvä, ettei luovuuden puuska ole kovasta yrityksestä huolimatta ollut tullakseen. Jätetään siis tänä vuonna ihan suosiolla väliin nuo listaukset.

Jos nyt jotain joutuisin teille kuitenkin suositella, niin sanoisin, että tehkää lahjat itse tai antakaa elämyksiä, palveluksia tai aikaa. Pinterest on pullollaan ihania vinkkejä lahjojen tekoon niillekin, joiden kädentaidot ovat hieman hakusessa. Vaihtoehtoisesti menkää joulutoreille, markkinoille tai käsityöläispuoteihin (/nettisivuille) ja tukekaa pienyrittäjiä ostamalla heidän tuotteitaan.


Yksi kaunis tapa antaa lahja, on tehdä lahjoitus hyväntekeväisyyteen lahjan saajan puolesta. Omaa kokemusta on kirkon ulkomaanavun toisenlainen lahja- palvelusta:

http://www.toisenlainenlahja.fi/fi/

Monessa kaupungissa on joulupuukeräyksiä, joissa lahjat menevät niille lapsille, jotka jouluna todennäköisesti muutoin jäisivät ilman lahjoja. Joulupuusta valitset lahjan saajan sukupuolen ja iän, joille siis itse käyt lahjan ostamassa. Kaupunkikohtaisia tietoja kannattaa googlettaa. Jyväskyläläisille tietoa tässä:

http://www.jcjyvaskyla.net/projektit/joulupuu/

Erityisesti suosittelen lahjoittamaan rahaa Mannerheimin lastensuojeluliiton Hyvä joulumieli keräykseen. Keräyksen tuotoilla lahjoitetaan ennen joulua 70€ lahjakortteja vähävaraisiin lapsiperheisiin. Itse tiedän perheen, joka kyseisen lahjoituksen on saanut ja tiedän sen myös tulleen todella tarpeeseen. Osallistua voi haluamallaan summalla. Lisätietoja:

http://www.mll.fi/ajankohtaista/keraykset/hyva_joulumieli/

ps. Blogini joulutervehdysten vastaanottajat ovat selvillä, heihin on otettu yhteyttä ja kolmen paketit ovat jo matkalla. Maria K. :n yhteystietoja vielä odottelen, eli Maria jos tätä luet, niin vilkaiseppas sähköpostiasi!! Joskus viestit saattavat luiskahtaa myös sinne roskapostikansion puolelle, joten sekin kannattaa tarkistaa;)

3 kommenttia

  1. Susanna89: Toivottavasti ainakin joku inspiroituu lahjoittamaan vähempiosaisille:) Ja paljon tietysti ihmiset antavatkin näihin keräyksiin.

    VastaaPoista
  2. Aineettomat lahjat ja lahjat vähävaraisille ovat niitä parhaita, joista tulee myös antajalle hyvä mieli.

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig