extreme happiness - chocolate pots

Jotkut väittävät, ettei ruoka tuo aitoa onnea... Nuo jotkut eivät varmaankaan ole maistaneet tätä suussasulavaa, pehmeää suklaajälkiruokaa. Suklaaruukut ovat todella helppoa valmistaa. Ainoa vaikeus on pitkä odotusaika, jonka ruukut vaativat jähmettyäkseen. Resepti tietysti kenenkäs muunkaan kuin herkkusuiden kuningattaren, Nigella Lawsonin.

Sopii täydellisesti pimeisiin talvi-iltoihin:


6 annosta

175g tummaa suklaata (vähintään 70%:sta)
150ml kermaa
100ml täysmaitoa
1/2 teelusikkaa vanilja extract
1/2 teelusikkaa maustepippuria (jauhe)
1 kananmuna

Raasta suklaa. Suklaan on tärkeää olla kohtuullisen hienoa murua, jotta se sulaa helposti nesteeseen.

Kuumenna kerma-maito seos lähes kiehumispisteeseen. Lisää vanilja ja maustepippuri, ja kaada seos suklaan päälle ja anna seistä 30 sekuntia. Prosessoi (käytin sauvasekoitinta) 30 sekuntia. Lisää kananmuna ja prosessoi 45 sekuntia.

Kaada 6 pieneen kahvikuppiin tms. ja anna olla jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai vaikkapa yön yli. Suklaan on tarkoitus jähmettyä täysin. Ota ne ulos jääkaapista hieman ennen tarjoilua - vaikuttaa koostumukseen.Suklaaruukut ovat todella täyteläisiä, joten espressokupillinen todellakin riittää täysin sammuttamaan makeanhimon. Maustepippurin kanssa kannattaa olla hieman varovainen - se tuo ihanaa vivahdetta tähän jälkkäriin, mutta mielummin laittaisin sitä hieman liian vähän kuin hieman liian paljon.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig