/VVVVVV\

Vain muutama päivä siihen, että Missoni for Lindex mallisto virallisesti lanseerataan. Monessa blogissa aiheesta on toki jo hehkutettu pitkin kesää, mutta päätin säästellä juttuni lähelle malliston ilmestymistä. Itse olen tutustunut Missoniin muun muassa myymällä Missoni Sportin tuotteita, joten ihanan laadukkaat ja iloisen värikkäät neuleet ovat sillä tavalla tulleet tutuksi.

Missoni on kaikkien tuntema italialainen muotitalo, jonka tuore aviopari Ottavio ja Rosita Missoni perustivat vuonna 1953. Yritystoiminta lähti liikkeelle hyvin pienimuotoisesti rakennuksen kellaritiloihin rakennetulla neuletyöpajalla.


60-luvulla alkoi Missonin todellinen voittokulku. Yrityksen tuotteet alkoivat säännöllisesti vilahdella suurten muotilehtien sivuilla ja luvun loppupuolella Missoni rantautui myös Yhdysvaltoihin. Leimallisimmin Missoni liitetään 70-lukuun, jonne yrityksen värikkäät tuotteet toki visuaalisesti yhdistyvätkin.


Yrityksen vaatetuspuoli kärsi näiden menestysvuosien jälkeen pienen laskusuhdanteen. Kuitenkin noustakseen taas jaloilleen muun muassa hieman edullisemman M Missonin lanseerauksen myötä 1998, sekä yrityksen menestyksekkään yhteistyön yhdysvaltalaisen Target ketjun kanssa saattelemana. "Most items sold out within 24 hours, with lines up to 100 people long waiting for restocking, and Target's website crashed repeatedly." Mielenkiintoista on nähdä, millaisen vastaanoton yritys saa Lindexin yhteistyön myötä.


Ottavion ja Rositan työtä ovat jatkaneet heidän lapsensa ja lastenlapsensa, mikä tuo mielestäni oman sympaattisen sävynsä tämän yrityksen ympärille. Erittäin italialaista..

Missoni for Lindex malliston tuotteisiin voitte käydä tutustumassa täällä.

Tekstin lähteet: Missoni.com & Wikipedia

2 kommenttia

  1. Tosi kiva postaus, oli kiva lukea pieni tiivistelmä Missonin historiasta! Itse olen hirmutykästynyt Lindexin ja Missonin yhteistyömallistoon :)

    withasilverlining.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Whit A Silver Lining: Hienoa, että tykkäsit. Ajattelinkin, että pieni katsaus historiaan voisi olla hauskempi näkökulma tulevaan mallistoon, kuin ne iänikuiset pressikuvat:)

    Kiva kun kävit kommentoimassa! Kävin vilkaisemassa blogianne ja se vaikutti todella ihanalta:) Hienolla ja positiivisella asenteella olette liikkeellä!!

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig