Naisellinen, kimalteleva ja voimakas

...näillä kolmella sanalla alusvaatesuunnittelija Tyra Therman kuvailee uutta mallistoaan Magpieta.

Saan sähköpostiini viikoittain lukemattoman määrän pressitiedotteita suomalaisilta ja ulkomaalaisilta yrityksiltä. Usein haluaisin niitä jotenkin hyödyntää, mutta pressitiedotepostaukset ovat ehkä maailmankaikkeuden tylsintä luettavaa. Mielelläni kuitenkin blogissani erityisesti suomalaisia yrityksiä ja merkkejä esittelisin, joten päätin luoda heitä varten minihaastis -konseptin. Eli jos suunnittelija vain viitsii vastailla muutamaan minua kiinnostavaan kysymykseen, julkaisen vastaukset erittäin mielelläni blogissani. Olen kiinnostunut prosessista suunnittelun takana, kuin myös suunnittelijan omasta tarinasta - matkasta suunnittelijaksi.

Minulle Tyran alusasut ovat olleet jokseenkin tuntemattomia, vaikkakin muistan kyllä jossain yhteydessä törmänneeni kesämalliston hopeakimalteiseen bodyyn. Lähdetäänpäs siis tutustumaan merkkiin ja suunnittelijaan sen takana:


Miten päädyit alusvaatesuunnittelijaksi?
Olen siis opiskellut Kööpenhaminassa puvustajaksi, ja samalla erikoistuin korsetteihin. Ne tekivät minuun suuren vaikutuksen ja veivät mennessään. Korsettien kautta sain ensikosketuksen aluspukeutumiseen ja sen erittäin voimakkaaseen asemaan kautta aikojen. Aluspukeutuminenhan ei saisi näkyä, mutta sen tuoma ja rakentama siluetti ja muodot sen sijaan ovat vahvasti osa naiskuvaa.

Myöhemmin opiskellessani Lontoossa huomasi jatkuvasti mahdollisuuden tullen päätyväni aina tekemään aluspukeutumiseen liittyviä projekteja ja lopputyöni oli alusvaatemallisto. Siitä lähtien tiesin että tulen tekemään töitä alusvaatteiden parissa!

Minkälainen on tarina Tyra Therman alusasujen taustalla?
Tarina Tyra Therman-merkin taustalla on lähinnä naisellisuuden arvostaminen. Perustin merkkini 2008 ja Punavuoren Putiikin syksyllä 2009. Olen lähinnä yrittänyt saada merkkiäni korostamaan naisellisuutta ja sen arvostamista! Haluaisin että naiset pukeutuisivat ihaniin alusvaatteisiin koska kokevat sen miellyttäväksi itseään kohtaan, ja haluavat saada siitä nautinnollisen kokemuksen, enkä niinkään että pukeudutaan muita varten! Terve itsetunto ja sen ylläpitminen ja rakentaminen ovat aina tärkeitä arvoja minulle.

Kerrot eettisyyden olevan tärkeää alusvaatteidesi tuotannossa. Kertoisitko tästä hieman lisää?
Eettisyys liittyy lähinnä hiilijalanjälkeen. Alusasuni ovat tuotettu Suomessa ja suurinosa materiaaleista ovat Euroopassa valmistettuja, lähinna Raskassa ja Italiassa.

Eettisyytenä voi myös nähdä asenteen naisvartaloakohtaan. En käytä ylilaihoja malleja, sillä en koe että se kuvastaa arvojani naiseudesta. Haluan naisten arvostavan itseään sellaisina kun ovat ja nauttimaan luonnollisuudesta. En käytä lähes ollenkaan kaaritukia ja yritän luoda tuotteita joka ovat mukavia, naisellisia ja hiukan humoristisia!

Mikä sinua inspiroi suunnittelijana? 
Minua inspiroi vahviten käytännöllisyys! Mielestäni hyvä design on erittäin kaunista ja sisältää tarinoita sekä ehdottomasti käytännöllistä! Keskityn paljon laadukkaisiin materiaaleihin kuten silkki ja bambu jotka sopivat erittäin loistavasti alusvaatemateriaaleiksi.


Syys/Talvi 2012 alusasumallisto on tulossa myyntiin syyskuun lopulla Punavuoren Putiikkiin (Punavuorenkatu 1) ja Liikkeeseen. Yritän muistaa huikkailla malliston myyntiin tulosta joko täällä tai Twitterissä.

Lisätietoa:
http://www.tyratherman.com/
Facebook

2 kommenttia

  1. Joo, hei näitä ehdottomasti lisää!! Näitä on kivaa lueskella ja en tästä(kään) suunnittelijasta ole koskaan aiemmin kuullut, joten tässähän oppii samalla myös jotain uutta. :)

    VastaaPoista
  2. Sini: Hieno juttu:) Yritän näitä aina silloin tällöin tehdä kun tilaisuus tulee!!

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig