anno aterimet

Kesällä kertoilin teille lähes kymmenen vuotta kestäneen pohdinnan tuloksena päässeeni lopputulokseen astiasarjan suhteen, jota haluan itselleni keräillä. Muistin virkistämiseksi mainittakoon, että kyseinen sarja on Pentikin Vanilja.

Lähes yhtä pitkään on kestänyt pohdinta aterimien suhteen. Toki minulla on koko ajan ollut eräänlaiset aterimet käytössä, jotka sain mummoltani aikoinani lahjaksi kun muutin pois kotoa. Uudet sain hankittua siis viime kesänä. Aterimien tuli olla kaikilta osin itseäni miellyttävät muotoilullisesti. Toinen itselleni tärkeä seikka oli, että sarjaan saisi hankittua myös yksittäisiä osasia ja että sarjaan löytyisi myös "lisäosia", kuten kakkulapio, salaatinottimet jne.

No vaatimusten lista osoittautui aika haastavaksi. Aina oli haarukassa vääränlaiset piikit, veitsen pää hassusti kenollaan tai lusikka mitäänsanomaton. Yllättävän monesta sarjasta puuttui nuo haluamani lisäosat. Kuvittelin löytäväni aterimeni Hackmanin, Iittalan, Fiskarsin tai Villeroy&Bochin sarjoista, mutta toisin kävi. Päädyin loppujen lopuksi kotoisasti Anttiloissa myytävään Anno-sarjaan, joka täytti kaikki vaatimukseni.
Aterimien huollosta sanoisin sen verran, että vaikka arkiaterimet ovatkin ruostumatonta terästä, eivät ne kestä mitä tahansa. Tietyt ruoka-aineet saattavat tummentaa aterimia ja aiheuttaa niihin läikkiä, jos aterimia ei pestä tai huuhdella riittävän pian ruokailun jälkeen. Itse olen huomannut, että käsin astioita pestessä aterimet saattavat hieman tummua kauttaaltaan. Tämän saa estettyä kuivaamalla aterimet huolellisesti pyyhkeellä heti pesun jälkeen. Näin aterimet pysyvät kauniin kiiltävinä vuodesta toiseen. Kiiltäväpintainen teräs on hieman kulutuskestävämpää kuin mattapintainen.

Jos olet kiinnostunut kyseisistä aterimista, kannattaa pistää korvan taakse tieto, että ne ovat hyvin usein alennuksessa Anttiloissa tai NetAnttilassa alennusmyyntien aikaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig