30 päivää - haaste 3 (hiukset kuntoon) tulokset

Ihan lyhyt taustoitus tähän haasteeseen. Toistuva värjäys ja etenkin suoristusraudan käyttö kuivatti pitkät hiukseni järkyttävään kuntoon, joten päädyin pidättäytymään hiusten värjäämisestä kesän aikana. Värjäsin hiukseni viimeisen kerran vähän ennen ystäväni syntymäpäiviä, kesäkuussa. Normaalisti hiukseni kasvavat n. 1cm kuussa, mutta kesällä hiusteni kasvu pysähtyi lähes täysin. Hiusten kunto alkoi myös ahdistaa yhä enemmän ja päädyin leikkaamaan hiukset lyhyeksi polkaksi.

Tavoitteenani on kuitenkin kasvattaa siis hiukset takaisin pitkäksi, joten halusin kokeilla jotain ravintolisää, joka parantaisi hiusten kuntoa ja potkaisisi hiusteni kasvun jälleen normaaliin vauhtiinsa. Tämän 30 päivän haasteen aikana päätin olla värjäämättä tai suoristamatta hiuksia, sekä syödä biotiinilla varustettua ravinnelisää. Tässäpä tulokset kuukauden syömisen jälkeen. Juurikasvusta näkee aika hyvin tulokset. Ihan himpun verran (n. puoli senttiä) oli juurikasvua ennen haasteen aloittamista.


Juurikasvua on nyt noin 3 cm. Otin Piimax C+biotiini tabletteja säännöllisesti, joka aamu aamupalan yhteydessä 3 kappaletta, ohjeen mukaan. Tulokset ovat aika kiistattomat. Jatkan biotiinin syömistä purkin loppuun saakka. Niin ja en ole kuvaan suoristanut hiuksia tai laittanut niihin mitään ainetta - ne kimaltelee ihan vain hyvää kuontoaan. Jee!!

PS. Täytyy muuten sanoa, että tein ruokavaliooni myös pienen muutoksen haasteen aikana. Olen syönyt nimittäin jonkin verran lihaa, vaikka normaalisti kotona syödessäni syön lähes yksinomaan kasvisruokaa. Jouduin syömään myös rautakuurin haasteen loppupuolella.

My 30 day challenge eating biotin and not coloring my hair is now over. You can see the results from the picture. I got aroud 2 cm growth in one month.  Pretty good I would say:)

6 kommenttia

 1. voiks noi tabletit niinku pureskella? mulla on nielemiskammo ni mietin että voisko sitä ostaa noita :s

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Hmm.. en oikein tiedä. Eivät ne ainakaan varmaan kovin hyvältä maistu ja 3 tablettia päivässä luulisin olevan vähän liikaa pureskelulle.

  Apteekissahan myydään niitä biotin strong tai jotain sinnepäin) tableteita, joten ehkä kannattaa harkita niitä!

  VastaaPoista
 3. edistääks ne just hiusten kasvuu? :) mul on nii kova hinku saada hiukset kasvamaa nopeammi!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: No kannattaa ainakin yrittää! Itselläni on paitsi hiukset kasvaneet vähän nopeammin, myös kynnet vahvistuivat biotiinilisän ansiosta:)

  VastaaPoista
 5. kyllä niitä voi pureskella :) ite ainaki aina puren ne ja yhtälailla vaikuttaa tepsivän :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Juu, ei varmaan tehoon vaikuta pureskelu. Ajattelin vain, että kolmen isohkon tabletin pureskelu päivittäin voi alkaa tuntua vähän työltä:) Hienoa, että tabletit ovat sinuakin auttaneet!

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig