Churrot

Aamulla telkkaria vilkuillessani näin Nigellan leipovan keittössään churroja - noita Serranon perheen meille tutuksi tehneitä herkkuja. Eipä muuta kuin googlesta reseptiä etsimään ja kauppaan aineksia hakemaan. Vähän tekeminen jännitti, koska en ole koskaan uppopaistanut öljyssä mitään. Ja olen vähintäänkin onnettomuusaltis keittiössä... Lopputulos yllätti erittäin positiivisesti.


Käytin HS.fi sivuilta löytynyttä reseptiä:

noin 20 kpl
  • 2 1/2 dl vettä (water)
  • 100 g voita (butter)
  • 1/4 tl suolaa (salt)
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja (flour)
  • 3 munaa (eggs)
Uppopaistoon (for deep frying):
  • auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä (sunflower-, rape- or soybean oil)
Pinnalle:
  • sokeria tai sokeri-kaneliseosta (sugar & cinnamon)
Tarjoiluun (serve with):
  • suklaadippi (esimerkiksi Nutella) (chocolate dipp)
 
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila levyltä. (Put water, butter & salt into the pot and let it boil. Add the flour and mix it well. Take the pot out of the hot plate.)

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.
Siirrä taikina pursotuspussiin tai tukevaan muovipussiin, josta on kulmasta leikattu pala pois.
Kuumenna öljy uppopaistoa varten reilun kokoisessa kattilassa. Öljy on tarvittavan kuumaa, kun taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kunnolla kuplia.  (Whisp the eggs so that if forms light foam and add it into the dough as a thin string. Heat your oil and put your dought in to the dispenser.)

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi. (Extrude 10-15 cm pieces of dough bars into the oil. Let them fry until they are golden brown)

Valuta tangot talouspaperin päällä ja kieritä sitten sokerissa tai kanelisokerissa. Tarjoa sellaisenaan siman, kaakaon tai latten kanssa tai nosta pöytään kulhollinen suklaadippiä. (Put the churros on the papertowel to soak off the excess oil. Then roll them around on sugar and cinnamon mix.)

Resepti toimi muuten ihan hyvin, mutta 20 churron sijaan päädyin varmaan reiluun 50 churroon. Taikinan pursotukseen käytin kaksinkertaisesta leivinpaperista kokoon niittaamaani pursotinta, joka juuri ja juuri kesti taikinan loppuun. Muovipussi oli liian heppainen pursotin taikinalle. Voipaperi olisi varmaan paras ja lujin matsku meille, jotka emme pursotinta omista. (Ja niiden churrojen onkimiseen öljystä käytin pastaotinta! :D )


Tuoreet churrot eivät tuntuneet välttämättä suklaadippiä tarvitsevan, mutta ihan kiva oli sitäkin kokeilla. Kohtuullisen helppo jäkkäri, vaikka aluksi reseptiä vilkuillessani vähän epäileväinen olin lopputuloksen onnistumisen suhteen! Pitää nyt tämän valtavan churrokasan keskellä houkutella vaikka kavereita kahville, niin ei tarvitse yksin kaikkea syödä. Veikkaan näiden olevan kuitenkin parhaimmillaan ihan tuoreena.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig