easier life

Oletteko huomanneet, että joskus todella pienilläkin asioilla voi olla suuri vaikutus elämään ja sen sujuvuuteen. Kunnolla leikkaavat sakset, istuinkorkeuden säätö optimaaliseksi työtuolissa, huonejärjestyksen muuttaminen funktionaalisemmaksi, kauniisti toimiva mustekynä, laadukas hammaslanka... Miten usein, päivästä toiseen sitä tuskastelee samojen pikkuasioiden kanssa, joita olemme vain tottuneet kestämään, mutta joiden muuttaminen ei oikeasti vaatisi juurikaan aikaa tai rahaa.

Tämänkertaisen 30 päivän haasteen myötä olen pyrkinyt optimoimaan tiettyjä asioita. Siis tekemään niitä tehokkaammin ja nopeammin. Lähinnä puhutaan niistä rutiineista, joita päivittäin täytyy tehdä, mutta jotka eivät sinänsä ole päivän muistettavaa sisältöä. Hampaiden harjaus, suihkussa käynti, aamukahvin keitto, sängyn petaus, hiusten laitto ja meikkaus.

Kaikki muut asiat sujuvat kyllä kitkattomasti, mutta jostain syystä hiusten laitto ja meikkaus on aiheuttanut päivittäin pientä stressikäyrän kohoamista. Suurin syy on se, ettei systeemi toimi. Meikkivarastoni olen saanut pelkistettyä ihanasti mahtumaan huulipunia lukuun ottamatta peltirasiaan. Olen kuitenkin joka aamu joutunut ottamaan meikit ulos kaapista, etsimään peilin toisesta kaapista, raivaamaan keittiön pöydältä tilaa meikkaukselle ja kaiken jälkeen siivoamaan (ehtiessäni) kaikki takaisin kaappeihin. Hiukset olen vielä meikin jälkeen laittanut ikkunan ääressä, jonka vieressä on pistorasia ja tarpeeksi valoa. Tämä vain on edellyttänyt eteisen peilin siirtoa ikkunalaudalle ja föönin tai suoristusraudan tuomista wc:stä.

Haasteen myötä siis huomasin, ettei homma toimi. Niinpä yksinkertaisesti järjestelin itselleni pienen meikkaus- ja hiustenlaittonurkkauksen ikkunan ääreen. Siirsin ikkunalaudalle pienen eteisen peilin ja järjestelin meikit kauniisti esille. Ikkunalaudan viereiseen kaappiin siirsin kaikki hiusten laittoon tarvitsemani tuotteet ja laitteet. No nyt tuotteet ovat kaappien sijaan esillä, mutta elämän toimivuuden vuoksi olen valmis estetiikasta hiukan tinkimään. Valo ei tee hyvää kosmetiikalle, mutta koska en enää harrasta sen hamstraamista ja varastointia, eikä ikkunanurkkaani paista aurinko kuin hetkisen iltapäivästä, toiminee tämä järjestely toistaiseksi.

Seuraava tavoite on teroituttaa kaikki kotitalouden sakset, ostaa pyörään se etukori ja järjestellä kaapit. Ai niin... ja hankkia 10 paria ehjiä sukkahousuja ;)

PS. Jos nyt ihmettelette miksen tee meikkiä ja hiuksia kylppärissä, niin syynä on sen liian huono valaistus meikkaamiseen ja piirun verran liian korkealla oleva peilikaapisto. Parimetrinen vuokranantaja ei selkeästi ollut osannut ajatella vuokralaisensa olevan alle 160 senttinen sirppana:)

2 kommenttia

  1. Tulee tästä mieleen sohvapöytä, jonka kulmaan molemmat avomiehen kanssa aina itseämme kolhaistiin. Tätä jatkui yli vuosi, ennen kuin saatiin aikaiseksi vaihtaa järjestystä niin, ettei pöytään enää itseämme telottu. :)

    Nyt jälkikäteen ajateltuna naurattaa, että niin pitkä aika asiaa sadatella, ennenkuin tuli mieleenkään asialle mitään tehdä!

    VastaaPoista
  2. Sini: Voi teitä:)) No huvittavaahan juuri on se, että nämä jutut yleensä hoituu ihan vain pienellä uudelleenjärjestelyllä:D

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig