bob or not

Ollaanpa nyt hetki realistisia ja ihan rehellisiä. Useimmathan meistä haluaisivat upeat, pitkät, kiiltävät ja laineikkaat hiukset. Suurin piirtein tällaiset:

News flash! It ain't gonna happen. Ainakaan useimmalle meistä. Noin ihan vain niinkuin perushoidolla ja kasvattamisella.

Harvalla meistä (minun isosiskoni kuuluu noihin muutamaan onnekkaaseen prosenttiin) on sellaista hevosenhännän paksuista ponnaria, jonka omaavilla ne pitkät hiukset näyttävät sellaisilta kuin me muut ne unelmissamme näemme. Unelmatukka vaatii matti meikäläisellä valtavan huolellista hoitoa, joka-aamuista laittamista ja hiustenpidennyksen.

Näin raadolliseen lopputulokseen päädyin tänään auringon ja vaalennuksien kärventävää hiuskuontaloani katsellessa. Alkaahan siinä olla jo pituutta, mutta kunto ei ole hyvä, ei.

Pari päivää olen vähän kuumotellut ajatuksella palata takaisin polkkaan. Varsinkin kun olen ihastellut Annabella Åsvikin upeaa, luonnollisesti leikattua polkkaa hänen (& hänen siskonsa) ethicalbella YouTube kanavallaan. Hänen hiuksistaan inpiroituneena jopa kävin pinnailemassa pari kaunista polkkaa:


Voi kun näyttävätkin ihanilta! Ja helppohoitoisilta! Ja hyväkuntoisilta...!

Minullahan oli polkkatukka ihan blogitaipaleeni alkupuolella. Tuolloin en tosin juurikaan itsestäni kuvia julkaissut, joten ei taida siitä todistusaineistoa paljoa täältä löytyvän. Jokin niissä pitkissä hiuksissa kuitenkin aina on minuun vedonnut. Ikuinen hiustenkasvattaja. Vähän niinkuin jotkut ovat niitä ikuisia laihduttajia.

Toisaalta ärsyttää tämä oma kiintymys pitkiin hiuksiin. Jos ne eivät koskaan tule olemaan sitä, mitä niiden haluan olla, kannattaako niitä edes kasvattaa! Toisaalta taas luulen, että polkan pätkäiseminen voisi kaduttaa aika äkkiä. No katsellaan.. Hiusasioissa kun minulla on tapana välillä tehdä äkkipäätöksiä. Yritän tämän villityksen kohdalla antaa itselleni tarpeeksi aikaa harkita.

2 kommenttia

  1. Mitä jos kokeilisit värjäystä, tuuhennusta tai jotain?
    pitkät hiukset on joo aika vaikeat, etenkin kun latvat menee huonoon kuntoon ja sitten ne on parempi leikata

    VastaaPoista
  2. Susanna: No lisäkkeitä en itselleni taida haluta ja hiusten värjäys on varmaan se suurin osasyy niiden huonoon kuntoon, joten ainoat vaihtoehdot taitavat olla leikkaus, oman värin kasvatus tai sitten vain sen asian hyväksyminen, että mun tukka nyt vain on hieman huonokuntoinen:)

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig