30 päivää - haaste 2

Nyt on taas aika tarttua 30 päivän haasteeseen. Lisätietoa ja haasteeseen inspiroinut video löytyy "30 päivää" tunnistetta klikkaamalla. Lyhyesti kerrottuna ajatuksena on siis haastaa itsensä johonkin 30 päivän ajan. Haaste voi sisältää jonkin uuden taidon tai tavan opettelua, jostain asiasta luopumista tai oikeastaan mitä tahansa vain keksii.

Ajatuksena on pohjimmiltaan huomata, miten pienetkin asiat säännöllisesti toteutettuna voivat vaikuttaa elämäämme ja miten huomion keskittäminen voi aukaista ihan uusia horisontteja. Mitäpä jos vaikka ajankohtaisasioista kiinnostumaton ottaisikin tehtäväkseen lukea joka päivä Hesarin kannesta kanteen. Tai sohvaperuna haastaisi itsensä lenkille (vaikkapa vain vartin mittaiselle) joka päivä. Mitäpä jos piirtäisi piirrustuksen tai kirjoittaisi runon joka päivä - noista tuotoksistahan saisi jo vaikka näyttelyn tai runokirjan aikaiseksi jos niin haluaa!


Oma ensimmäinen haaste oli jostain asiasta - blogeista - luopumista. Tavallisia lieneen karkki, kahvi, tupakka ja roskaruokahaasteet ensimmäisinä kokeiluina. Toisen haasteen halusin olla kuitenkin jotain aktiivista, jonkin asian tekemistä päivittäin. Luopuminen on kuitenkin henkisellä tasoltaan hiukan helpompaa, vaikka kyse olisikin addiktiosta. Kestäähän haaste vain rajallisen ajan. Itsensä sitouttaminen jonkin asian aktiiviseen tekemiseen onkin sitten haastavampaa.

Seuraava haasteeni tulee olemaan tietynlaisen päivärutiinin noudattaminen. Joka päivä, kolmenkymmenen päivän ajan. Pieni hiirenreikä on kuitenkin tähän kohtaan jätettävä - nimittäin matkustettaessa päivärutiinia noudatetaan vain soveltuvilta osin ja kavereiden seurasta en tietenkään kieltäydy haasteen aikataulun vuoksi. Tämä haaste taitaa olla todellinen perfektionistin unelma ;) Itse haluan tällä haasteella kokeilla oman tuottavuuteni rajoja ja niiden venyttämistä. Tarkkaa aikataulua en tänne halua laittaa koska se on aika pitkä ja yksityiskohtainen (=henkilökohtainen), mutta se sisältää muun muassa aikaisen herätyksen, päivittäisen liikunnan ja tietyn aikataulun kaikille tehtäville asoille. Kunnon boot camp meiningillä. Oikeastaan koko ajatus on aika pelottava ja olenkin lykännyt haasteen aloittamista jo muutaman päivän, mutta ei auta itku markkinoilla - huomenna se sitten alkaa!kuva 1, kuva 2

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig