step by step - meikkisiveltimien pesu

Pesen meikkisiveltimet viikoittain. Meikkivoidesiveltimen pesen joka kerran ennen käyttöä. (hieman kostea meikkivoidesivellin ei syö niin paljoa tuotetta ja meikkivoide levittyy ohuemmin)

Omat vinkkini meikkisiveltimien pesuun olen poiminut meikkitaiteilija Lisa Eldridgeltä. Hän tekee kaikkea Voguen muotikuvauksista julkkisten red carpet meikkeihin, Chanelin meikkitaiteilijana olosta kosmetiikkajätin taiteellisena johtajana toimimiseen, joten paremmalta ihmiseltä tuskin voisi neuvoja hakea. Googletelkaa muuten hänen YouTube kanavansa - ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

Siveltimet ovat useimmiten luonnonharjasta, joten valitse pesuaineeksi shampoo. Lisa suosittelee meikkisiveltimien pesuun halpoja markettimerkkien shampoita, jopa 2in1 tyyppisiä tuotteita, jotka siloittavat siveltimien karvaa ja tekevät niistä ihanan pehmeät. Vanhat siveltimet voi käsitellä silloin tällöin myös hoitoaineella. Vedenkestävän meikin siveltimien puhdistukseen käytetään ennen shampoo käsittelyä vedenkestävän meikin puhdistukseen tarkoitettua puhdistusainetta (myös oliiviöljy / baby oil käyvät hätätapauksessa).

Lähtötilanne - kasa likaisia siveltimiä & shampoo:

Kastele sivellin. Kun sivellin koskee veteen, sen jälkeen käsittelyasento on aina harjakset alaspäin. Jos vettä pääsee siveltimen sisään ja liimauksien juuriin, heikentää se liimausta ja puuvartisissa siveltimissä lahottaa puuta.

Kaada kämmenelle shampoota ja pyörittele sivellintä kämmenellä pyörivin liikkein. Käytä hellävaraisia pyöräytyksiä, äläkä taivuta siveltimien harjaksia liikaa kättä vastaan. Huuhtele kunnes saippuavettä ei enää irtoa. Jos huuhteluvedessä näkyy vielä irtoavaa meikkiä shampoon huuhtelun jälkeen, toista vaahdotus.


Purista ylimääräiset vedet pois ja purista sivellin muotoonsa. Isot kasvosiveltimet vedetään hellävaraisesti muotoonsa.Pestyt siveltimet laitan keittiössä lavuaarin reunalle tai wc:ssä pöntön/tason (& taitetun pyyhkeen) päälle odottelemaan muiden pesua. Märkiä siveltimiä ei siis missään nimessä laiteta odottelemaan pystypäin säilytysastiaan.


Pesun jälkeen siveltimet menevät ikkunalaudalle, taitetun pyyhkeen päälle kuivamaan niin, että sivellinosat ovat ilmassa. Raskaat ja pitkäharjaksiset kasvosiveltimet saatan jopa kääntää kerran kuivamisen aikana ympäri, jotta sivellin ei kuiva toispuoleiseksi, mutta tämä on vähän jo hifistelyä.


Älä päästä vesisuihkua siveltimen harjasten kiinnitysosan väliin tai sen yläpuolelle (kuvassa hailakka punainen viiva).


Älä kohtele sivellintä liian kovakouraisesti ja paina harjaksia viuhkana kättä vastaan. Pyörivä sivelyliike on riittävä puhdistamiseen. Ei siis näin:


Siveltimien varsiosat voi pyyhkäistä nihkeällä pyyhkeellä tai meikinpuhdistusliinalla.

1 kommentti

  1. http://www.huuto.net/kohteet/meikkisivellin-setti-20-kpl-_laukku-_-sailytys/225382714

    tässä on hyvä säilytys/kuivaus/kuljetus laukku sun siveltimille ja halvempi kuin duroy

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig