suoristusrautakiharat

Hakusana, jolla blogiini usein päädytään, on kiharat. Itse teen kiharani suoristusraudalla ja tiedän, että monet ihmiset kokevat vaikeuksia niiden teossa, joten ajattelin antaa omat vinkkini.

Ensimmäinen asia, johon haluaisin kiinnittää huomiota on rauta. Tärkeää olisi, että siinä on säädettävä lämpötila - raudan pitää oikeasti olla kuuma. Itseni on esimerkiksi ihan turhaa edes koittaa tehdä kiharoita alle 200 asteisella raudalla, vaikkei hiukseni mitenkään erityisen paksut ja suorat olekaan. Haluan tehdä kiharat nopeasti ja helposti, joten pidän rautani aika kuumana; yleensä n. 220 asteessa. Hyvä kuumasuoja on siis ehdoton. Oma rautani ei ole ideaali kiharoiden tekoon, sillä se ei ole pyöristetty päältä, mutta kyllä silläkin kauniit kiharat saa aikaiseksi.

Toinen kohta, mihin kiharoiden teko saattaa tyssätä, on oikea tekniikka. Tekniikoita on itse asiassa useampia - itse käytän niistä kahta:

1. Hiusosio raudan yli ja välistä -tekniikka:

kuva
Tällä tekniikalla saa suurehkot, hyvin "tasalaatuiset" kiharat ja tekniikan hallinta voi olla helpompaa. Huonona puolena varsinkin pitkässä tukassa on se, että kiharrettavien hiusosioiden täytyy olla hieman pienempiä ja aikaa saattaa kulua näin ollen pidempään.

2. Lahjanauhan kihartamistekniikka, eli siis ranneliikkeellä luot kulman raudan ja hiuksen väliin, ja tuota raudan (kuuman puolen) kulmaa vasten vedät hiuksia, jolloin ne kihartuvat. Ihan samalla idealla siis kuin kihartaisit lahjanauhaa saksilla:Tämä tekniikka on minulle hieman nopeampi, mutta kiharat eivät aina ole kovin tasalaatuisia. Joskus myös kulman tekemisen hahmottaminen voi olla aluksi pikkaisen haasteellista toisella puolella päätä. Tällä tekniikalla saa suurempia laineita tai hieman tiukempaakin kiharaa - riippuen hiusosioiden suuruudesta.

En koskaan aloita kiharan tekemistä aivan hiusten juuresta, jotta hiusten pituutta säilyisi mahdollisimman paljon. Kannattaa myös tarkkailla kasvojen muotoa - omat kasvoni alkavat vaikuttaa hieman liian kapeilta, jos teen pöyhkeän kiharakampauksen juuresta alkaen. Joillekin pyöreämpikasvoisille se saattaa olla taas todella kaunis hiustyyli.

edit: hups!! Video ei ollutkaan ihan se, mitä muistelin. Itse en siis tuollaista kokopyöräytystä kakkostekniikassa tee. Vaan ennemminkin vedän hiuksia raudan kulmaa vasten. Mutta ihan katsomisen arvoinen video kuitenkin, joten jätän sen tähän postaukseen:))

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig