Nahkatakkihaaveilua

Olen jo viikon ajan haaveillut kevään tulosta aurinkoisten ja leutojen päivien ansiosta. Samaan aikaan mieleen on hiipinyt mielikuva nahkatakista, hulmuavista kiharoista, farkuista ja tolppakorkosandaaleista.

Minulla ei ole ollut nahkatakkia vuosikausiin. Äitipuolelta perityn, 70-luvulta peräisin olevan, täydellisesti niukkalinjaisen nahkatakin menin joskus tyhmyydessäni myymään ammattikorkea-aikoina. Älkäähän koskaan menkö myymään aitoja nahkatakkeja, vaikkei ne ihan ajankohtaisia olisikaan!! No sen jälkeen minulla oli tumma, viininpunainen keinonahkatakki, mutta se ei paria vuotta kauempaa käyttöä kestänyt.

Nyt olisi korkea aika taas nahkatakille... Ylipäänsä välikausitakkirintamalla minulla alkaa olla selviä puutoksia. Trenssi löytyy ja takkeja urheiluun, mutta vähän rennommalle takille olisi kyllä tilausta vapaa-aikaan. Malli saisi olla niukka ja kohtuullisen simppeli. Väristä en vielä ole varma - musta olisi kyllä helppo, mutta se ei ehkä pue minua parhaiten ja mustassa nahkatakissa saattaa olla minulle hieman liikaa asennetta;) Tavallaan voisin mielummin ostaa keinonahkaa, mutta sen pitäisi olla laadukkaan näköistä ja kestää käyttöä.

Onko kellään lukijalla kokemusta noista H&M:n keinonahkatakeista? Kestävätkö ne hyvänä käytössä, vai pitäisiköhän suosiolla investoida hieman enemmän?

2 kommenttia

 1. Itselläni löytyy kokemusta sekä h&m:n keinonahkaisesta, sekä sitten muualta hankitusta aidosta nahkatakista. Yllättävän hyvin on henkkamaukankin versio kestänyt vuosia (5v vanha?). Ihan virheettömänä se ei kuitenkaan ole pysynyt, vaan esim. kyynärpäistä pinta alkoi lohkeilemaan parin kesän käytön jälkeen.

  Jos taas onnistuu löytämään ajattoman mallin joka istuu hyvin ja väri miellyttää, niin suosittelen kuitenkin satsaamaan aitoon... Näyttää aina hyvältä ja laadukkaalta :) Sitä etsiessä voikin muutaman kympin maksaa keinonahkaisesta :)

  http://framecollections.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Emma: No näinhän se on... aito nahka kestää aikaa ja pieni kuluminenkin tuo siihen vain luonnetta. Mutta toisaalta taas aitonahkaiset ovat aika kalliita, eikä valikoima ole niin laaja. Molemmissa siis puolensa. Pitänee käydä katsastamassa noita H&Mn versioita ihan paikanpäällä - miten ne istuvat:) Aika hyvin, jos siis vielä viiden vuoden jälkeenkin on käyttökelpoinen..

  Jossain vaiheessa kyllä aitonahkainenkin täytynee hankkia!

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig