pastaa & pakkasta

Oi, miten ihana pakkaspäivä!! Jotenkin tämä talvi on ollut ihan mahtava, kun paukkupakkasilta ollaan säästytty, lunta on riittävästi muttei liikaa ja aurinkokin on ilmestynyt riittävän usein päiviä piristämään.

Juuri käväsin kirjastossa palauttamassa kirjoja ja kaupassa hakemassa aineksia pasta puttanescaan. Pasta puttanesca tarkoittaa ilotytyön pastaa ja on siitä mainio ruokalaji, että niin halutessaan pääraaka-aineet tulevat purkista. Tämä tekee pastasta mainion (vieras)hätävararuokalajin, joka varmasti maistuu kaikille. Itse olen käyttänyt tällaista ohjetta, jonka olen mukaillut Helsingin Sanomien tästä reseptistä:

 • 1 tlk chilitomaattimurskaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 sipulia (tai 1 iso)
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 4 rkl kapriksia
 • 7 sardelli- tai anjovisfileetä
 • 1 dl mustia oliiveja
 • mitä tahansa kaapista löytyviä yrttejä
 kuva: myrecipes.com

Päivän asuna jälleen jotain rentoa ja mukavaa, koska tämä päivä tulee kulumaan kirjan parissa:


Mutta nyt pastan tekoon! Ihanaa viikonloppua kaikille:)

2 kommenttia

 1. Sulla oli hieman onnistuneempi luonnollistamisprojekti kun mulla, joten laitappas vinkkiä tulemaan: http://tuplaongelma.blogspot.com/2012/01/kisa-tekoalya-tytolle.html

  Tarkoituksena olisi saada aika lähelle omaa sävyä, jotta ei tarvis aivan jatkuvasti olla vaalennusaineen kanssa läträämässä ja päänahkaa ärsyttämässä.

  VastaaPoista
 2. Jenniemi: En osaa kyllä sen kummempia vinkkejä antaa, mutta pari vuotta takaperin kun läpikävin saman prosessin, ei mullakaan väri tahtonut päässä pysyä. Liekö nyt juuri tuon spesifin sävyn ansiosta kun lopputulos on ollut niin onnistunut. Toisaalta minulla on ollut hiukset nyt hieman paremmassa kunnossa ja ei niin puhkivaalennetut kun en ole varmaan vuoteen vaalennusväriä pituuksiin levittänyt - pelkkään juureen vain.

  Sellaisen vinkin voisin kuitenkin antaa, jonka joltain kampaajalta joskus kuulin, että kunnolla vaalennettuun hiukseen voi kannattaa kokeilla mielummin kevytsävytettä - viime tummennuskerralla se loppujen lopuksi tarttui hiukseen paremmin kuin kestoväri:)

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig