What to do this weekend?

No usealla meistä joulunalusviikot ovat hyvin kiireisiä. Jos kuitenkin haluat viettää vaikka rauhallista sunnuntaita, haluan suositella Hong Kongilaisen ohjaajan leffoja, jotka ovat vieneet minun sydämeni.

Wong Kar-Wain leffat ovat visuaalisia taideteoksia. Ne perustuvat tunnelmallisiin hetkiin ja rauhallisesti soljuvaan tarinan kerrontaan. Itse en oikeastaan ole suomalaisen elokuvan ystävä ja amerikkalainen elokuvatuotantokin käy pidemmän päälle äärimmäisen puuduttavaksi. Siksipä onkin ihanaa, että nykyaikana on mahdollista saada käsiinsä elokuvia ympäri maailmaa!

Jos kiinnostuit, hanki käsiisi vaikkapa Chungking Express tai In the mood for love. Ensimmäinen on tainnut joskus tulla telkkaristakin, ellen ihan väärin muista!

Erityisesti In the mood for love leffa on uskomattoman kaunis - jokainen hetki elokuvassa on kuin pieni valokuva tai taideteos. Ja totuuden nimessä mainittakoon, että mielestäni miespääosan näyttelijä (molemmissa leffoissa), Tony Leung on aika kivaa katseltavaa;)


Jos sinulla on hyviä leffoja (Eurooppalaisia tai Aasialaisia) tai seuraamisen arvoisia ohjaajia, ottaisin suositukset ilolla vastaan!

**

I recommend for you all the movies from this lovely director, Wong Kar-Wai. They are like a breath of fresh air after watching these Hollywood (mass) production movies. So original, so pretty and they stay in your mind for a long time after watching. Start from Chungking Express and if you like it, then watch In the mood for love.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig