Vival silmämeikinpuhdistuslaput

Jokunen kuukausi sitten jossain blogissa törmäsin nuoruuteni silmämeikinpuhdistustuotteeseen - puhdistuslappuihin. Muistikuvani noista oli, että ne olivat erittäin öljyisiä, niistä jäi silmiin nukkaa ja ne kirvelivät. Uteliasuuttani ajattelin kuitenkin testata niitä uudestaan - vedenkestävää ripsaria kun käytän.

Silmänympärysihohan on ohuinta ja heikoimmin kiinnittynyttä, joten sitä täytyy käsitellä äärimmäisen hellästi ja varoen. Minua aina välillä hirvittää katsoa ihmisten silmämeikin poistoa - voi sitä hinkauksen ja hieromisen määrää. Silmämeikki poistetaan kostuttamalla vanulappu kunnolla puhdistusaineella (tai käyttämällä näitä öljylappuja), asettamalla märkä lappu tiiviisti silmän päälle, antamalla puhdistusaineen vaikuttaa n. puoli minuuttia ja hellävaraisesti pyyhkimällä meikki pois. Jos meikki ei sitten helposti lähde, kyseessä on vääränlainen puhdistustuote tai liian vähän puhdistustuotetta lapussa.

No sitten itse asiaan...
Ainesosalista on lyhyt: Paraffinum Liquidum, Methylparaben. Parabeeneistä voi jokainen ottaa selvää googlettamalla, joten en siihen nyt sen tarkemmin pureudu.

Mutta juu...öljyisiä ovat edelleen. Lappujen koostumus on kyllä selvästi parantunut - niistä ei enää irtoa sitä inhottavaa nukkaa silmiin. Itse puhdistan silmämeikin aina ennen kun puhdistan kasvot, joten öljyisyys ei sinänsä minua ole kovinkaan paljoa haitannut. Iho jää kivan kosteutetun tuntuiseksi vielä voideputsarin ja vesipesun jälkeenkin kun näitä käyttää. Mutta uskoisin, että öljymäistä tunnetta silmissä vierastavan kannattaa ehdottomasti jättää nämä lappuset välistä. Tuote puhdistaa hyvin vedenkestävät ripsarit, joita itse olen tämän tuotteen kanssa käyttänyt.

Tavallaan siis olen ihan tykännyt, kun pääsin yli lappujen öljyisyydestä. Minusta kylläkin tuntuu, että vanulappupuhdistaminen on hieman hellävaraisempaa, koska näiden lappujen koostumus on aika "tiivis". (varmaankin estääkseen nukkaantumista) Pienenä vinkkinä, että purkki kannattaa säilyttää ylösalaisin, jotta päällimmäiset laput pysyvät kunnolla kosteina - tämä vinkki pätee myös muihin puhdistusliinoihin.

100kpl - hinta jossain 5€ kieppeillä

Kuva: valkri.fi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig