3x sunglasses

Syksyn sateinen ilma ei ole ehkä ihan paras ajankohta aurinkolaseista kirjoittamiselle. Mutta täytyyhän niitä syksyllä ja talvellakin käyttää, joten annetaan nyt mennä. Itse asiassa eilen juuri luin, että pohjoisnavan päällä oleva aukko otsonikerroksessa on ennätysmäisen suuri. Otsonikerroshan on ohuempi talviaikaan, joka taas takoittaa enemmän UV säteilyä. Joten aurinkolaseja kannattaa käyttää talvellakin muutoinkin kuin autolla ajaessa!


Tiedän ihmisiä, jotka keräilevät tavaraa. Oli se sitten meikkejä, kenkiä, kirjoja, vaatteita tai aurinkolaseja. Itsekin miltei tuohon oravanpyörään hypänneenä tiedän, että asioiden keräily ei ole tarvelähtöistä. Yksi pari itselle sopivia aurinkolaseja saattaa olla enemmän kuin tarpeeksi. Jos kuitenkin haluat pikkaisen enemmän - olet rakentamassa sitä aikaa kestävää vaatekaappia tai karsimassa tavaran määrää vähemmäksi - väittäisin, että pärjäät vallan hyvin kolmella aurikolasiparilla.
Suosittelisin hankkimaan yhdet klassiset ja laadukkaat lasit, lasit urheiluun ja yhdet trendikkäämmät lasit, jotka voivat olla edullisemmat

KLASSISET AURINKOLASIT:
Omat klassikkoaurinkolasini ovat Armanin tummanruskeat, keskikokoiset aurinkolasit kultaisilla yksityiskohdilla. Ostin lasit vuonna 2006, ja ne ovat edelleen lähes uudenveroiset. Klassikkolaseihin kannattaa satsata hieman rahaa, ja niiden etsimiseen aikaa. Kalliimman parin kohdalla haluat laadukkaat lasit, jotka istuvat täydellisesti kasvoihisi (sankojen istuvuus, kehysten reunat eivät paina poskia jne). Näissä kannattaa välttää niitä hetken trendivirtauksia. Eli valitse klassinen malli, keskikokoinen linssi ja neutraali väri (kulta, hopea, musta, ruskean sävy). Klassikkolasit tunnistaa siitä, että niitä voi käyttää joka tilaisuudessa, ne eivät ole liian prameat ruokakauppaan tai hautajaisiin, mutta ne ovat riittävän hienot kaupungille, työhön ja juhliin.

AURINKOLASIT URHEILUUN:
Myös ulkourheilussa olisi hyvä käyttää aurinkolaseja. Itse tarvitsen niitä lähinnä lenkille. Erityisesti, koska en tykkää käyttää mitään (meikkiä/aurinkovoidetta) kasvoillani lenkkeillessä, vaan suojaan kasvot lippiksellä ja aurinkolaseilla. Lippiksen käyttö taas estää korkeammalle kohoavien aurinkolasien käytön, sekä lasit, joissa on paksummat sangat. Siispä minulle pilottityyliset lasit ovat täydelliset ulkourheiluun. Tokihan hard core urheilijoille löytyy ihan omat lasimallistonsa, ja niitäkin kannattaa ehdottomasti harkita, jos ulkoilmaurheilu voimakkaassa auringonvalossa on päivittäistä. Tärkeintä sporttilaseissa on mielestäni mukavuus ja se, että ne pysyvät päässä kovemmassakin menossa, eli sankojen istuvuus täytyy olla omille kasvoille ja korville täydellinen. Linssien sävyn olisi hyvä olla suhteellisen tumma - itse pärjään vaaleammilla, koska lippis vie pahimman terän auringosta.

TRENDILASIT:
Nämä eivät nyt ole mitkään välttämättömät, jos klassikkolasit ja sporttilasit tuntuvat riittävän. Itse kuitenkin tykkään omistaa yhdet, hieman suuremmalla linssillä olevat aurinkolasit. Käytän ja säilytän tätä paria paljon huolettomammin kuin klassikkolasejani. Heitän ne surutta laukun pohjalle ilman suojakoteloa. Trendilasit voivat olla siis hieman edullisemmat, ne voivat ilmentää omaa persoonaa ja hetken muotivirtauksia voimakkaammin kuin klassikkolasit. Eli leikittele linssin viimeistelyllä, sankojen koristeellisuudella ja linssin koolla. Myös kehysten värin voi valita hieman vapaammin kuin klassikkolaseissa.

Aurikolasit säilyvät vuosikausia oikean hoidon ansiosta. Säilytä lasit suojakotelossa ja puhdista aika ajoin mikrokuituliinalla. Kiinnitä laseja ostaessasi aina huomiota lasien istuvuuteen - se vaikuttaa myös lasien kestävyyteen. Jos ostat kasvoillesi liian kapeat kehykset, voivat sangat katketa tai kehykset napsahtaa poikki nenän kohdalta ajan myötä.

**

You don't need 10 pairs of sunglasses. 3 pairs are more than enough for every situation in your life. I think it's good to own pair of sunglasses for sport, one quite classic pair and one pair which is more trendy.

I would invest some money for the classic pair. If you keep them well, sunglasses can easily last around 5-10 years. My Armani glasses are bought 2006 and still going strong. You want quality, neutral color and simple style, which you can wear in all the situations - from funerals to work and grocery shopping.

If you do outdoor sports, you are going to need sunglasses for it. I prefer aviator style, because they fit well with a baseball cap, which I use when jogging. The most important thing is that they fit well into your face and they will stay on when you are moving.

Trendy pair is optional, but I like to have one pair with bigger lenses in my little collection. This pair can be cheaper because you might not like them anymore after year or two when fashion changes.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig