What to wear - pear shape

Päärynä tai kolmio on se vartalotyyppi, johon erittäin suuri osa naisista lukeutuu. Päärynävartalon tunnusmerkkinä on yleensä leveähkö lantio, pienirintaisuus ja siro hartialinja. Eli lantion mitta on rinnan mittaa suurempi. Päärynävartalo voi olla monen kokoinen - hoikka ja siro tai runsas ja kurvikas. Vartalon mittasuhteet vaihtelevat myös jalkojen osalta. Suomalaisilla yleistä lienee päärynävartalo yhdistettynä pidempään selkään ja lyhkäisempiin jalkoihin.

Itsestään selviä esimerkkejä päärynävartalosta lienee Beyonce ja Jennifer Lopez. Eli upeita ja kurvikkaita naisia. Mutta kuten sanoin, ei päärynävartalo välttämättä ole aina yhtä muodokas kuin näillä rouvilla. Rachel Bilson on "pienikokoinen päärynä" ja hänellä pieneen ja hoikkaan vartaloon yhdistyvät hieman lyhkäisemmät jalat.

Päärynävartalo näyttää usein erittäin kauniilta hameissa ja mekoissa. A-linjaisilla, laskeutuvilla hameilla voi lantiota halutessaan peittää, tiukilla kynähameilla tuoda esiin. Mittasuhteilla voi halutessaan leikitellä luoden illuusiota pidemmästä alavartalosta korkean vyötärölinjan avulla. Päärynävartalossa mielestäni kannattaa korostaa sitä mitä siinä luonnostaan on - naisellista lantiota ja ohkaista vyötäröä. Vaatteilla voi siis korostaa, peittää ja muuttaa vartalon mittasuhteita aika paljonkin niin halutessaan.

 A-linjainen hame, puhvihiha, selkeä vyötärölinja ja avara kaula-aukko tasapainottavat päärynävartaloa

Hyvä mekkomalli päärynävartalolle - korostetut olkapäät,
laskeutuva helma ja korostettu vyötärö

 

Päärynävartalo näyttää hyvältä suoralla lahkeella tai bootcutilla, Beyonce tuo volyymiä
ylävartaloon jälleen paidan etumuksen kirjailulla, avaralla kaula-aukolla ja puhvihihalla

Voimakkaasti korostetut/kirjaillut olkapäät luovat illuusiota tiimalasivartalosta

Kuviollinen yläosa tasapainottaa


 Minimitta ei välttämättä ole päärynävartalolle edullisin. Huomaa nudet korkkarit
ja pidempi neuletakki yhdistettynä hyvin istuvaan toppiin. Myös ylös rypytetyt hihat luovat volyymiä.


Suorat lahkeet, tai maltillinen bootcut yhdistettynä korkoihin saa jalat näyttämään pitkiltä.
Volyymiä yläosaan suurilla kauluksilla


Vinkkejä päärynävartalolle:


- hyvin istuvat alaosat yhdistettynä runsaampaan yläosaan (myös kynähameet näyttävät päärynävartaloisella upealta)
- mekot: levenevä, hyvin laskeutuva helma; korostettu vyötärö (voi olla myös empirelinjainen jos alaosaa haluaa pidentää)
- yksityiskohdat olkapäissä (kirjailut, olkatoppaukset, puhvit...)
- korkokengät
- kengät ja housut sävy sävyyn (luo sulavampaa ja pidempää linjaa)
- farkuissa ja housuissa suorat lahkeet tai maltillinen bootcut. myös pilli voi näyttää etenkin "pienellä päärynällä" hyvältä oikeanlaisen yläosan kanssa
- Farkuissa päärynävartaloa imartelemaan on tärkeää löytää ne hyvin istuvat farkut. Valitse matalahko tai normaali vyötärö ja tiukahko istuvuus. Päärynävartalolle löytyy yleensä kivoja farkkuja ja niillä saa takamusta kauniisti korostettua. Boyfriend malli sopii yleensä vain poikamaiselle vartalotyypille.
- neuleet, jakut niukemman yläosan päälle
- korut, isot kaulukset, frillat, kirjailut jne.

What to wear - boyish body type


5 kommenttia

 1. Kynähameisiin liittyen kirjoitin tänään, kiva oli siis lukea tämä juttusi. Tosin oma tekstini lähinnä liittyi siihen näyttääkö leveälanteisen päällä kynähame hyvältä. Siis LEVEÄlanteisen, ei normaalin :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä! Mä taidan olla just tollanen pieni päärynä mallia Rachel Bilson ja allekirjotan noi hyvin istuvat alaosat(varsinki kynähameet)ja runsaammat yläosat.

  Olkatoppauksia en kyllä koe omakseni, ehkä lyhyehkö kaula tekee sen että tavallisetkin jakut saa helposti näyttämään jenkkifutiksen pelaajalta..

  VastaaPoista
 3. Ansku: Yritinkin käydä blogiisi kommentoimassa, mutta en saanut kommenttiani menemään läpi. Mutta lyhennettynä pointtini oli, että Kim on mielestäni upea, kurvikas nainen, joka on itsevarma vartalostaan ja tuo sitä kauniisti esille. Mielestäni naiset on vähän liikaa ehdollistettu käyttämään aikaa murehtimaan mitä vartalossa on ja mitä siinä ei ole.

  Mutta siis... Jos kynähameessa ei viihdy, ei sitä toki kannata päälle laittaa:) Mutta aina kannattaa ainakin sovittaa. Toki kynähame tarvitsee aina kaverikseen korkokengät ja tasapainottavan yläosan! Ei kannata edes yrittää lähteä sovittamaan sitä balleriinojen ja pikkutopin kanssa.

  Toisaalta jos jokin ruumiinosa on ihmiselle arka paikka, saattaa sen merkitys kokonaisuudessa omissa silmissä paisua. Voihan sitä kysäistä vaikka miehen mielipidettä, jos itse tuntee olonsa jääviksi.

  Ei kurvikkaassa lantiossa ole mitään pahaa/peiteltävää! Ja huom sanon kurvikas, en leveä!! Mielestäni vartaloa kannattaa tarkastella aina lempeiden ja positiivisten silmälasien kautta. Ei kriittisestä, ja mitä pitäisi muuttaa näkökulmasta. Vartalotyyppiä kun on ihmisen aika vaikeaa muuttaa, niin sitä kannattanee oppia rakastamaan:)

  Mutta juu... kyllä maailmaan hameita mahtuu (onneksi), niin ei sitä kynähametta tarvitse käyttää, jos siitä ei pidä:)

  VastaaPoista
 4. amelié: Heh:) Itsekään en ainakaan suuria olkatoppauksia osaa pitää, korkeintaan jakuissa saa pienet olla. Ja tosiaan vartalo kun on kokonaisuus, niin mitään valtavan yleispätevää on vaikeaa sanoa. (Viitaten siis tuohon kaulaan) Esimerkiksi pitkäjalkaisella päärynällä levarifarkut voivat näyttää superhyviltä, kun lyhyemmälle ne eivät tahdo sopia.

  VastaaPoista
 5. Niin, olet oikeassa. Ja olenkin pikkuhiljaa alkanut lämmetä kynähameelle siinä määrin että saatanpa käydä ainkain sovittamassa :)

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig