luonnollinen poistuma - huomioita vaatekaapin järkeistämisestä

Blogiani jo pidempään seuranneet varmaankin muistavat pitkäaikaisen projektini vaatteiden kohdalla, joka on liittynyt vaatemäärän ja vaatteiden ostamisen vähentämiseen, sekä jossain määrin tietysti myös vaatekaapin järkeistämiseen.

Viime syksyn kirppariviikko hävitti noin 1/4 vaatekaapin sisällöstä. Olen myös pyrkinyt jonkin verran antamaan sellaisia vaatteita ja asusteita eteenpäin, joille itselläni ei käyttöä löydy. Täyden vaatekaapin tilanteesta olen siirtynyt yhteen vaaterekkiin ja kolmeen hyllylliseen vaatteita (uloslukien alusvaatteet, takit jne). Laskuissa ei tietystikään ole toisen sesongin vaatteet, jotka aina majailevat ullakolla.


Nyt olen tullut siihen hassuun tilanteeseen, että olen viimeisen kuukauden aikana kuluttanut puhki neljä vaatekappaletta!! Heipat olen joutunut sanomaan kahdelle neuleelle ja kaksille housuille. Myös kaksi t-paitaa alkaa olla siinä rajoilla, että pois heittämistä pitäisi harkita.

Itse olen harvoin ollut siinä tilanteessa, että joudun todeta vaatteen olevan käyttökelvoton. Kun vaatekaapissa on aina ollut suhteellisen suuri määrä vaatteita, ei yksikään vaate ole käytön ja pesun vuoksi juurikaan käytössä kulunut, ja sen vuoksi olenkin voinut laittaa vaatteen eteenpäin tai pitämään omassa käytössä vuosikausia. Nyt kun vaatteita taas on vähemmän ja käyttöä vastaavasti vaatetta kohtaan enemmän, huomaa vaatteissa oikeasti kulumisen aiempaa selvemmin ja nopeammin.

Oikeasti tilanne on jo alkanut vähän harmittamaankin! Tällä hetkellä kun vaatekaapissa karsimisen jälkeen alkaa olla vain niitä vaatteita, joista oikeasti pidän. Jonkun itselle rakkaan vaatteen roskiin heittäminen tuntuu siis todella pahalta. Vaikka se sananmukaisesti olisikin loppuun kulutettu. Eniten kirpaisi varmaan ihanan ja pehmoisen kashmir neuleen roskikseen heitto... Nyyh! Ei se laatukaan näköjään loppuelämää kestä jos sitä käyttää lähes päivittäin.

Tällä hetkellä voisi sanoa, että vaatekaapistani lähtee "luonnollisen poistuman" vuoksi enemmän vaatteita ulos kuin sinne tulee ostamisen kautta lisää. Ihan tämä ei kyllä ollut ensimmäisenä mielessä kun vaatekaappia lähdin karsimaan. Että varoituksen sananen niille, jotka samaa ajattelevat lähteä kokeilemaan;)

Saa nähdä onko vaatekaapistani puolen vuoden päässä enää mitään jäljellä jos sama tahti jatkuu!

3 kommenttia

 1. Vaikka mun kaappi ei olekaan niin karsittu kun sun, niin kulumaa tulee kun useimmiten ne samat tuntuu eksyvät päälle(olen aamu-uninen ja luovuus on nollassa klo 7.00)...
  Askartelin viime syksynä kyynärpäästä puhki kuluneesta kasmirneuleesta pipon, piti hyvin lämpimänä,eikä tehny tukka sähköseksi :D

  VastaaPoista
 2. Heh, mulla on ihan samat ongelmat! :) Mies just viikonloppuna nauroi kun paikkasin pienen reiän t-paidasta, vähän isomman reijän neuleesta ja ompelin nappeja paremmin kiinni takkiin. "Ja sulla on joku "muoti"blogi?? Eikös ne blggaajat ostele vaatteita koko ajan ja sä vaan paikkaat vanhoja." :D

  VastaaPoista
 3. amelié: Kashmir on tosiaan niin pehmoista, että kyynärpäät menevät kovassa käytössä aika helposti puhki. Harmittaa kun en ajoissa kulumista huomannut, niin olisin voinut ommella nahkapaikat kyynärpäihin. Kovasti yritin keksiä jatkokäyttöä tuolle neuleelle, mutta roskiin se sitten joutui. Piponhan siitä olisi kyllä voinut tekaista:)

  NinaV: Heh:)) Minulla on sisko aina valitellut vaatteiden rikkimenoa ja minä olen aina vähän pyöritellyt silmiä ja ihmetellyt, miten ne nyt koko ajan rikki menee. Mutta nyt olen alkanut ymmärtämään! Kyllähän tässä kohta näköjään pitää alkaa taas shoppailemaan, ettei vaatekaappi ihan kokonaan tyhjene;)

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig