The King's SpeechKävin eilen illalla ystävän kanssa katsomassa Colin Firthin tähdittämän Kuninkaan puhe leffan. Ja molemmat lähdettiin pois leffateatterista ihan hyvillä mielin.

Itse olen suuri Colin Firth fani, joten olen kait jokseenkin jäävi arvostelemaan hänen elokuviaan. Mutta kyllähän tämä pätkä muutaman oscarin voitti, joten eiköhän sekin kerro jo jotain;) Parasta oli ehkä se, ettei minulla ollut juuri mitään odotuksia elokuvaa kohtaan tai edes aavistusta sen sisällöstä. Ennakko-odotukset voivat pilata ihan hyvänkin leffan.

Mietittiin juuri kaverin kanssa, ettei tämäkään leffa olisi todennäköisesti Suomeen tullut, jollei se oscareita olisi saanut. Sääli sinänsä.

No joka tapauksessa... Elokuvan juonesta liikaa paljastamasta Colin Firth siis esittää valtaan astuvaa kuningasta, jolla on änkytysvika. Kuvioon astuu Geoffrey Rush, joka esittää kuninkaan puheopettajaa ja tuo roolinsa kautta aimo annoksen huumoria tähän leffaan.

En osaa sen kummemmin suositella tätä leffaa millekään tietylle kohderyhmälle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tai suuria juonenkäänteitä ja erikoistehosteita arvostavan ihmisen ei ehkä kannata tätä elokuvaa mennä katsomaan. Tämä on sympaattinen "ei Hollywood" leffa, joka herättää tunteita ja jättää hyvälle mielelle.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig