HC Green Smoothie

Tämä resepti sopii vain HC viherrakastajille. Itse saatan pyöräyttää tämän viherpirtelön nopeaksi lounaaksi, jolla energiataso pysyy kuitenkin korkealla pitkään. Tuolla veden määrällä juomasta tulee todella paksu, joten sitä kannattaa lisätä, jos siltä tuntuu.1/2 kurkku
1 lehtisellerin ruoti
2 kourallista rucolaa
1/3 avokaadoa
n. 1 dl vettä

(2 lasillista, joka riittää esim. yhden henkilön kevyeksi lounaaksi)

Itse olen ajatellut siirtyä ravinnon osalta raakavegaaniin suuntaan kesän ajaksi. En nyt mitenkään tiukasti tai täysin, mutta pyrin nauttimaan ainakin yhden aterian päivässä kypsentämättömänä (& tietysti vegaanina). Raakavegaaniin ideologiaan kuuluu vihannesten, hedelmien ja siementen/pähkinöiden syöminen kypsentämättöminä. Uutena vinkkinä olen oppinut siementen ja pähkinöiden liotuksen, jolloin ne sulavat vatsassa parhaiten.

4 kommenttia

 1. Ennen söin usein raakavihannes juomia ja muita mutta ovat ähän jääneet. Täytyisi tsempata siinä asiassa.

  VastaaPoista
 2. Ansku: No nyt kesällä on hyvä taas aloittaa:)) Minun ei ainakaan edes tee mieli kypsennettyä/kuumaa ruokaa kun ilmat alkavat lämmetä!

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa herkulliselta, ja on varmasti aika täyttävä? Itsekin pyrin syömään yhden viherpirtelön päivässä, tänään laitoin siihen kaksi porkkanaa, lehtisalaattia, banaanin ja multivitamiinimehua ja vettä.

  VastaaPoista
 4. Annika: Kahdesta lasillisesta minulle tulee hyvä energinen olo, mutta viherpirtelöt (joissa ei ole mitään raskasta tai hitaasti sulavaa) eivät mielestäni ole perinteisessä mielessä "täyttäviä". Mutta itse en kyllä sellaisesta täydestä olosta edes pidä:) Porkkana ja banaani ovat muuten hyviä hieman täyttävämmän olon luojia kasvismaailmassa.

  Mitä makuun tulee, niin viherjutuista täytyy kyllä pitää, että tämän haluaa juoda;D Maku ei kuitenkaan ole mitenkään liian voimakas, vaan aika raikas ja luonnollinen. Jos haluaa makua vähän muokata, voi sekaan laittaa vaikka sitä banaania tai kiiwiä!

  Viherpirtelöt ovat kyllä ihan loistavia aamupaloja tai lounaita!!

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig